Articole despre 'scorţişoara'

SCORȚIȘOARA – mirodenia MEDICINALĂ din bucătărie (indicații terapeutice, moduri de utilizare, doze recomandate)

//Adaugă comentariu

Scorțișoara este una din cele mai studiate mirodenii din lume. A demonstrat proprietăți antibacteriene, antifungice, antidiabetice și anti-coagulante.  Beneficiile sale se datorează îndeosebi uleiurilor esențiale regăsite în scoarță, care conțin compuși activi puternici, precum cinamaldehidă, acetat și alcool de cinamil. […]

SCORȚIȘOARA – un ajutor grabnic în GRIPĂ și RĂCELI

//Adaugă comentariu

Scorțișoara este o mirodenie utilizată în scop terapeutic încă din antichitate. Este îndeosebi cunoscută ca remediu în afecțiuni gastrointestinale, urinare și respiratorii, și în infecții. În medicina orientală tradițională, scoarța era folosită sub formă de ceai pentru tratarea răcelilor, a […]

SCORȚIȘOARA – mirodenia care alungă OBOSEALA fizică și intelectuală

// 1

Profesorul doctor Constantin Milică recomandă scorțișoara mai ales în alimentația diabeticilor și a celor suprasolicitați din punct de vedere fizic și psihic. Această mirodenie are efecte puternice împotriva stresului pe fond nervos, și o acțiune analgezică împotriva durerilor de natură […]

SCORȚIȘOARA omoară VIRUSURILE și BACTERIILE (studii)

//Adaugă comentariu

Studiile științifice au început să confirme tot mai multe din remediile naturiste utilizate în antichitate sau în medicina populară din diferite regiuni ale lumii. Nu în mod întâmplător adăugăm scorțișoară în ceaiul pe care îl bem contra răcelii. Dincolo de […]