Articole despre 'hrean'

HREANUL protejează împotriva mutațiilor genetice și a CANCERULUI

//Adaugă comentariu

Hreanul are proprietăți citotoxice, spasmolitice, antiseptice, diuretice, stimulente și antioxidante. Este totodată un antibiotic blând. Stimulează producția de urină și ajută la tratarea infecțiilor urinare. A demonstrat de asemenea o activitate antimicrobiană împotriva mai multor patogeni. Cercetătorii sloveni de la […]

1 linguriță de HREAN ras pe zi ne poate apăra de CANCER (studii)

//Adaugă comentariu

Hreanul face parte din familia celor mai puternice legume, cu efecte anticancerigene remarcabile, alături de varză, conopidă și broccoli. Este vorba despre familia cruciferelor. În general, alimentele picante – precum hreanul, usturoiul și ghimbirul au efecte extraordinare asupra sănătății, dovedindu-se […]

Rețetă pe bază de HREAN pentru SINUSURI

// 5

Alimentele iuți au efecte stimulente puternice asupra aparatului respirator. Ghimbirul, hreanul, ceapa, usturoiul, piperul și oțetul sunt doar câteva exemple în acest sens. Hreanul este folosit în terapia afecțiunilor respiratorii din cele mai vechi timpuri, și nu doar la noi […]

Cum să folosești HREANUL dacă suferi de REUMATISM

//Adaugă comentariu

Hreanul are efecte revulsive, de aceea, atunci când este proaspăt ras și aplicat extern, stimulează circulația sângelui și ajută la reducerea sau chiar dispariția durerilor. Este indicat în nevralgii de natură reumatică și inflamații articulare. • Cataplasme cu hrean Rădăcina […]

Vin tonic din HREAN – rețetă și indicații terapeutice

//Adaugă comentariu

Hreanul este o plantă cu o valoare medicinală extraordinară, utilizată în scop terapeutic încă din antichitate. Rădăcina are proprietăți stimulente, tonice, decongestionante, expectorante, anti-anemice, diuretice, digestive, antibacteriene, antiparazitare, cardiace, antiinflamatoare, antireumatice și antinevralgice. Vin de hrean – rețetă Ingrediente • […]