Cura cu suc de URZICI pentru curățarea, tonifierea și vindecarea organismului

Urzica este o plantă medicinală prețioasă pentru farmacia casei. Crește la discreție în flora spontană a țării noastre, astfel încât oricine o poate culege și folosi în scop terapeutic.

Urzicile au efecte purificatoare asupra sângelui. Acțiunea lor detoxifiantă este întărită de proprietățile tonice și regeneratoare asupra organismului. Au de asemenea efecte diuretice, depurative, antivirale, hipoglicemiante, hemostatice, antialergice și antiinflamatoare.

Suc de Urzici

Suc de Urzici

Sunt bogate în vitamina C, vitamina K, provitamina A, vitamina B2, fier, potasiu, bor, calciu și magneziu.

Consumul de urzici ajută la formarea globulelor roșii, stopează sângerările și hemoragiile, accelerează procesul de vindecare a rănilor printr-o cicatrizare mai rapidă, cresc imunitatea și rezistența organismului la boli.

Urzicile trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de bogăția lor de nutrienți și de efectele lor vindecătoare. Cea mai bună formă de administrare este sucul proaspăt. Putem incorpora urzici proaspete și în salatele de legume sau alte verdețuri de sezon.

În acest scop, trebuie să folosim urzici tinere, în special vârfurile și frunzele.

Cum se prepară și cum se bea sucul de urzici

Frunzele tinere de urzici se curăță de impurități și se spală bine. Se mixează în blende cu apă, apoi se strecoară. La 20 de grame de urzici se folosesc 250 ml de apă.

Dacă nu aveți un robot de bucătărie, lăsați urzicile la macerat în apă peste noapte, apoi strecurați apa și stoarceți plantele.

Se poate bea câte 1 ceașcă de suc proaspăt, dimineața pe stomacul gol. În afecțiuni mai grave, se poate administra câte 1 pahar, de 1-2 ori pe zi, în cure de 21 de zile, urmate de o săptămână de pauză.

Suc de urzică – indicații terapeutice

Urzicile sunt indicate îndeosebi persoanelor slăbite, obosite, anemice sau demineralizate.

– Alergii, rinită alergică, alergii ale pielii
– Afecțiuni autoimune
– Astm bronșic, tuse
– Diaree, dizenterie
– Diabet
– Hipertensiune arterială
– Afecțiuni ale inimii și vaselor de sânge
– Bacterii
– Inflamații
– Artrită, reumatism, gută
– Circulația sângelui deficitară
– Stimularea digestiei
– Afecțiuni ale prostatei
– Prevenirea cancerului
– Dereglări hormonale, acnee
– Afecțiuni ale rinichilor

Atenție, înainte de a începe o cură cu suc de urzici, consultați medicul pentru a vă asigura că nu există contraindicații sau interacțiuni cu unele medicamente pe care le luați.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]