SUC cremos de CIOCOLATĂ, bogat în MAGNEZIU și ANTIOXIDANȚI

După cum arată studiile recente, ciocolata este un produs sănătos, recomandat de nutriționiști pentru îmbunătățirea dietei. Cu toate acestea, trebuie precizat că doar ciocolata neagră, cu un conținut ridicat de cacao are efecte benefice.

Sortimentele cu lapte, creme de fructe sau frișcă trebuie evitate din cauza cantității mari de zahăr pe care o conțin.

Shake de ciocolată

Cacaua conține mai mulți polifenoli decât orice alt aliment: flavonoide catechine, epicatechine și procianidine. Acești compuși cu proprietăți farmacologice importante, îndeosebi antioxidante și antiinflamatoare.

S-au dovedit eficienți în tulburările metabolice, prevenirea cancerului, a bolilor inflamatoare și cardiovasculare.

Polifenolii inhibă oxidarea colesterolului și ne protejează de toate bolile în care este implicat stresul oxidativ, precum cancerul. Aceștia au proprietăți chimiopreventive, antiproliferative, antimutagenice și anticancerigene.

Totodată, ei modifică răspunsurile glicemice și profilul lipidic. În consecință, consumul de alimente bogate în polifenoli, precum cacaua sau ciocolata neagră, ajută la reducerea inflamațiilor, a tensiunii arteriale și implicit a mortalității cardiovasculare.

O metodă simplă de a beneficia de antioxidanții din cacao este să preparăm o băutură cremoasă, cu gust de ciocolată, pe bază de fructe.

Aceasta are și efecte detoxifiante și cardioprotectoare. Spre deosebire de ciocolata din comerț, nu conține zahăr, nici alți conservați sau aditivi dăunători.

Curmalele și bananele ajută la îndulcirea în mod natural a shake-ului, și totodată îi oferă o consistență cremoasă. Aceste fructe sunt bogate în magneziu și alte minerale importante pentru sistemul cardiovascular.

Acest shake este perfect pentru o gustare dulce vegană sănătoasă.

___________________________________________________________________________________________________________

Shake de ciocolată – rețetă

Ingrediente

• 1 cană de lapte de migdale sau de cocos
• 3-4 curmale fără sâmburi
• 2 linguri de pudră de cacao neagră
• ½ banană
• 1 linguriță de scorțișoară

Preparare

Puneți toate ingredientele într-un blender în ordinea listată și mixați câteva secunde până la omogenizare.

În cazul în care curmalele sunt prea uscate și tari, înmuiați-le în puțină apă caldă, să se înmoaie și să se mixeze mai ușor.

Presărați mai multă pudră de cacao pe shake la final, dacă doriți.

___________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. David L. Katz, Kim Doughty Ather Ali, Cocoa and Chocolate in Human Health and Disease, Antioxid Redox Signal. 2011: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4696435/

2. I. Andújar, M. C. Recio, R. M. Giner, and J. L. Ríos, Cocoa Polyphenols and Their Potential Benefits for Human Health, Oxid Med Cell Longev. 2012: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3488419/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.