Rețete de SUCURI care ajută organismul să lupte cu RĂCEALA și GRIPA

Fructele și legumele capătă o importanță deosebit de mare în perioada unei răceli, datorită aportului valoros de vitamine, minerale și antioxidanți – compuși care ajută organismul să lupte cu boala și să se recupereze mai repede.

Deși ele ar trebui să constituie o parte importantă a dietei noastre de zi cu zi, măcar atunci când suntem bolnavi se cuvine să apelăm la forța lor vindecătoare.

Sucuri pentru răceală și gripă

Cea mai bună modalitate de consum este sucul. Nutrienții pe care le conțin ajung mai repede în fluxul sanguin și în cantități mult mai mari. Totodată, sucurile nu îngreuiază digestia, astfel că organismul își poate folosi întreaga energia pentru a se vindeca mai repede.

____________________________________________________________________________________________________________

Atunci când vrem să preparăm un suc trebuie să folosim 3 categorii de fructe și legume:

1. fructe sau legume care conțin sau produc mult lichid – castraveți, morcovi, mere, mere, piersici, prune, cireșe, vișine, citrice, fructe de pădure;

2. fructe sau legume bogate în vitamine – sfeclă roșie, verdețuri, varză, morcovi, țelină;

3. opțional, un super-aliment care să stimuleze și mai mult efectele terapeutice ale sucului, precum mirodenii, condimente, plante aromatice.

____________________________________________________________________________________________________________

Legume utile în răceală:

– sfeclă roșie, morcovi, castraveți, apio, kale, spanac (acestea sunt bogate în antioxidanți, au efecte detoxifiante, întăresc sistemul imunitar);

• Fructe utile în răceală:

mere, lămâi, cătină, măceșe, grepfrut, lime, portocale, fructe de pădure (coacăze negre și roșii, mure, căpșuni), fructe de soc, ananas, kiwi (sunt bogate în vitamina C și antioxidanți puternici);

• „Super-alimente”:

turmeric, spirulină, polen crud, piper cayenne, cuișoare, anason, ghimbir, scorțișoară, busuioc, mentă, cimbru etc.

Rețetele de sucuri pe care le prezentăm mai jos pot fi utile în perioada unei gripe sau răceli, datorită proprietăților nutritive, imunostimulatoare și detoxifiante.

____________________________________________________________________________________________________________

 Suc de sfeclă cu efecte detoxifiante

• 1 sfeclă mare
• 1 măr verde
• 1 mână de spanac
• 2 castraveți

Suc de rodii cu efecte energizante

• 1 rodie mare
• 2 grepfruit-uri
• 1 lămâie
• 1 mână de kale

Cocktail antiinflamator

• dovleac sau morcov
• 2 lămâi
• 1 bucățică de ghimbir
• 2 lingurițe de turmeric

____________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Hello Glow, Health juice recipes for colds: https://helloglow.co/healthy-juice-recipes-for-colds/

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *