SUCUL de GULIE remediază lipsa de CALCIU și întărește sistemul OSOS

Gulia face parte din aceeași familie cu varza și broccoli. Aceste legume (crucifere) sunt foarte bogate în minerale și antioxidanți.

Conțin foarte mult calciu și vitamina C. Este totodată o sursă bună de fosfor, magneziu, potasiu, fier, mangan, cupru, fibre, proteine, vitamina B9 și vitamina B6.

Guliile sunt în mod deosebit recomandate persoanelor anemice, cu deficit de calciu și copiilor rahitici sau aflați în perioada de creștere. Au proprietăți tonice, remineralizante, antioxidante și anticancerigene.

Guliile fortifică sistemul osos – cartilajele, dinții și gingiile. Întăresc imunitatea, previn infecțiile, accelerează metabolismul.

Sunt utile și în alimentația cardiacilor și a diabeticilor, deoarece nu conțin colesterol, grăsimi, nici zaharuri, precum și în dieta celor care vor să slăbească.

Suc de gulie

Guliile se găsesc în piețe și în supermarketuri. Alegeți guliile mai mici, cu frunzele verzi, sănătoase.

Pentru întărirea oaselor și a dinților, reducerea durerilor musculare și a cârceilor, se poate consuma suc de gulii crude, ca atare, sau amestecat cu suc de morcov și păpădie.

Consumul acestui suc este benefic și pentru curățarea pielii. Datorită acțiunii sale detoxifiante, sucul de gulie ajută la vindecarea acneei și a eczemelor.

La prepararea sucului se folosește atât rădăcina, cât și frunzele, care conțin fier. Guliile se curăță de coajă, se spală și se taie cubulețe. Se dau prin mașina de suc și se consumă imediat.

Indicații terapeutice

Datorită conținutului de fier și vitamina B6, sucul de gulie ajută la formarea hemoglobinei. Un pahar de suc de gulie ne poate oferi 140% din doza zilnică de vitamina C.

Sucul de gulie ajută la alcalinizarea organismului și reducerea acidității.

acidoză (aciditate excesivă în corp)
astm, afecțiuni pulmonare (suc combinat cu morcov, țelină, măr verde)
colesterol mărit (în combinație cu suc de măr și/sau țelină)
– tulburări de ritm cardiac, afecțiuni ale inimii
indigestie (în asociere cu suc de morcov, țelină și măr)
– reglarea funcției mușchilor și nervilor (în combinație cu suc de morcov, dimineața)
cancer de prostată și de colon

Guliile crude pot fi consumate și sub formă de salată, alături de alte crudități. Pot fi adăugate în supe sau diverse mâncăruri de legume

__________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Elena Niță Ibrian, Hrana Vie în 238 de Rețete

2. Farmacia Domnului, Gulia, o legumă bogată în vitamina C și antioxidanți: http://farmaciadomnului.blogspot.ro/2013/10/gulia-o-leguma-bogata-in-vitamina-c-si.html

3. Juicing for Health, HEALTH BENEFITS OF KOHLRABI: http://juicing-for-health.com/health-benefits-of-kohlrabi

4. Terapie Naturistă, Gulia, leguma terapeut: http://www.terapienaturista.ro/article/37341/Gulia-leguma-terapeut

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.