Alimentatie sanatoasa

Pâine cu SEMINȚE – rețetă de la Mănăstirea Jitianu

//Adaugă comentariu

Adaosul de semințe îmbunătățește conținutul nutrițional al unei pâini făcute în casă. Pentru a obține un produs și mai hrănitor și sănătos, este indicat să înlocuim făina albă cu făină integrală. Făina integrală poate fi obținută și prin amestecul a două […]

SUCUL de SFECLĂ ajută la îmbunătățirea sângelui, alcalinizarea, curățarea și remineralizarea organismului

//Adaugă comentariu

În ciuda gustului pământiu și ușor neagreabil, sucul de sfeclă roșie are efecte terapeutice excepționale: alcaline, remineralizante, imunostimulatoare, anti-hipertensive și antitumorale.  Ajută la reglarea tensiunii arteriale mărite, refacerea ficatului și tratarea anemiei. Este bogată în săruri minerale, antioxidanți unici (betalaine) și […]

BORȘ de SFECLĂ cu ȘTEVIE și URZICI

//Adaugă comentariu

Verdețurile de primăvară merg de minune la ciorbele acre, sau la „borș”, așa cum zic moldovenii. Acestea le dau o aromă și o culoare deosebită, mai ales dacă puneți și sfeclă roșie. La rețeta prezentată mai jos puteți ajusta ingredientele […]