„Plăcintă” de LEGUME – rețetă din Sfântul Munte Athos, fără aluat

Această mâncare de legume la cuptor este foarte gustoasă și aromată, inspirată din bucătăria călugărilor din Muntele Athos. O putem prepara acum, spre sfârșit de vară.

Singura contraindicație a acestui preparat îi vizează pe cei care suferă de boli inflamatorii sau alergii. Cartofii, vinetele și roșiile – cele trei legume centrale utilizate la această rețetă – fac parte din familia solanaceelor.

placinta cu legume

Plantele din această familie conțin compuși inhibitori (glicoalcaloizi și alcaloizi steroizi), care contribuie la sindromul intestinului iritabil și la apariția durerilor, a spasmelor musculare, a inflamațiilor și a mișcărilor rigide. Aceste simptome dispar la câteva ore sau zile de la consumul legumelor solanacee.

Foarte multe persoane care suferă de artrită, lupus, reumatism sau alte tulburări musco-scheletice dureroase au descoperit că sunt sensibile la aceste legume.

Plăcintă de legume – rețetă

Ingrediente

• 500 g de cartofi
• 400 g de roșii
• 200 g de brânză feta
• 2 vinete medii
• 1 ceapă
• 2 căței de usturoi
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 lingură de mentă verde
• 1 lingură de oregano uscat
• sare și piper, după gust

Preparare

Spălați roșiile, tăiați-le cubulețe și puneți-le într-o cratiță, pe foc. Adăugați usturoiul zdrobit, menta spălată și tocată mărunt și oregano. Amestecați și lăsați totul să fiarbă la foc redus circa un sfert de oră.

Într-o tigaie separată, se pune uleiul de măsline, ceapa și vinetele tocate fin. Se lasă focul al mic și se călesc 10 minute, sau până când ceapa se înmoaie și devine transparentă.

Se toarnă acest amestec într-un vas yena sau într-o tavă de cuptor adâncă. Se acoperă apoi totul cu un strat de felii de cartofi cruzi, apoi se așază un strat de brânză feta, și la urmă se toarnă amestecul de roșii, usturoi și condimente pe toată suprafața vasului.

Se introduce tava în cuptorul încins și se lasă circa 45 de minute, sau până când cartofii sunt pătrunși și s-au înmuiat bine. Dacă observați că lichidul a scăzut foarte mult, acoperiți tava cu o folie.

Această mâncare de legume se poate servi ca atare, cu o salată de varză sau verdețuri, sau ca garnitură la o mâncare de carne.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/link-between-nightshades-chronic-pain-and-inflammation

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Dupa aspect se recomanda singura ca este gustoasa!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]