Prăjitură cu CAISE, fără foc – rețetă din cartea doctorului Pavel Chirilă „Nu Hrăni Cancerul”

Am găsit o rețetă foarte interesantă în cartea doctorului Pavel Chirilă, scrisă în colaborare cu Mădălina Popescu și nutriționistul Cristela Georgescu.

Este un desert 100% natural și crud, care se prepară doar din ingrediente vegetale: fructe, semințe și cereale. Partea cea mai bună este că nu conține zahăr și făină albă, două din cele mai periculoase produse rafinate ale momentului.

Prăjitură cu Caise Fără Foc

Prăjitură cu Caise Fără Foc

Prăjitură crudă cu caise – rețetă

Ingrediente blat

• 100 g de alune de pădure măcinate
• 100 g de nuci măcinate
• 6 linguri de stafide
• 5 linguri de cocos răzuit
• 3 linguri de pudră de roșcove
• 3 linguri de semințe de in măcinate
• 2-3 linguri de fulgi de ovăz măcinați
• 1 linguriță de praf de vanilie naturală
• miere de albine după gust
• puțin lichid: suc de portocale/grepfruit proaspăt stors

Ingrediente cremă

• 6 caise
• 1 măr mare
• ½ linguriță de scorțișoară

Preparare

Pentru a obține blatul acestei prăjituri minunate, măcinați alunele, nucile, semințele de in și fulgii de ovăz, și apoi amestecați toate ingredientele într-un bol încăpător. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă. Lăsați amestecul să stea în repaus jumătate de oră, pentru a se lega și a deveni modelabil, ca o plastilină.

Acesta este blatul prăjiturii. Nu vă trebuie toată cantitatea pentru prăjitură. Presați blatul într-o formă de tort (inel detașabil) rotundă sau pătrată sau de altă formă, și nivelați bine.

Din restul de blat rămas puteți modela biluțe, pe care le puteți da prin susan, cocos, roșcove sau nuci măcinate.

Pentru a obține crema, sau umplutura acestei prăjituri, mixați caisele în blender împreună cu mărul decojit, până obțineți o compoziție fină, ca un piure. Adăugați scorțișoara și omogenizați. În această cremă mai puteți adăuga 1-2 lingurițe de gem de gutui și câteva stafide.

Întindeți crema obținută peste blatul din tavă și nivelați. Decorați cu pudră de roșcove sau scorțișoară, sau cocos ras.

Biluțele și prăjitura trebuie păstrate în frigider. Sunt mult mai gustoase după ce au stat la rece câteva ore.

Sursă: “Nu Hrăni Cancerul!”, Pavel Chirilă, Cristela Georgescu, Mădălina Popescu

loading...

5 comentarii

  1. semintele de in nu sunt ok pt copii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *