Cremă de NUCI cu tinctură de PROPOLIS
Acest desert este inspirat din bucătăria fără foc a doamnei Elena Niță Ibrian, care obișnuia să prepare tot felul de rețete raw-vegane, adică din alimente vegetale, și fără preparare termică.
Este o gustare foarte sănătoasă, întrucât conține doar ingrediente naturale. Nucile sunt foarte hrănitoare. Conțin o diversitate de nutrienți: proteine, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.
Crema de nuci este totodată plăcută la gust, datorită combinației din nuci, roșcove și miere. Tinctura de propolis îi dă o aromă deosebită, la fel și romul. Poate fi servită și copiilor, în locul dulciurilor din comerț, pline de aditivi nocivi.
Cremă de nuci cu propolis rețetă
În locul germenilor de grâu puteți folosi tărâțe de cereale. Le găsiți la magazinele naturiste.
Ingrediente
• 4 linguri de miez de nucă măcinat
• 2 linguri de germeni sau tărâțe de grâu
• 1 lingură de pudră de roșcove sau cacao
• 1 linguriță de rom
• 1 lingură de miere de albine
• 1 praf de scorțișoară
• 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
• 1 linguriță de tinctură de propolis
• apă sau lapte vegetal
Preparare
Măcinați miezul de nucă în robot sau prin mașina de tocat carne. Amestecați-l apoi într-un bol încăpător cu apa, germenii de grâu și roșcovele, până rezultă o cremă omogenă, groasă. Incorporați apoi mirodeniile și mierea de albine. Amestecați din nou și gustați de dulce. La final, adăugați tinctura de propolis și omogenizați.
Lăsați crema obținută să stea câteva minute, pentru a deveni mai fermă și mai gustoasă.
Decorați la final cu alte fructe uscate, dacă doriți. Puteți alege în acest sens merișoare, stafide, curmale tocate, goji sau fructe de pădure (coacăze, afine, prune etc).
Ca ingrediente suplimente, puteți folosi de asemenea 1-2 lingurițe de ulei de cătină sau polen crud. Astfel veți obține un desert și mai sănătos și antioxidant.