Biluțe cu Biscuiți, Curmale și Cocos – Desert Rapid Fără Foc

Rețetele fără coacere au devenit un hobby pentru femeile moderne care țin nu doar la siluetă, ci mai ales la sănătatea lor. Au apărut în ultima vreme foarte multe cărți și rețete raw vegan, bazate pe alimente crude, ingenios îmbinate, care nu îngrașă, nici nu dăunează în vreun fel sănătății.

Biluțe de Cocos - Rețetă Desert Fără Coacere

Biluțe de Cocos – Rețetă Desert Fără Coacere

Un desert foarte simplu, și probabil cel mai rapid, este cel din biscuiți, fructe și nucă de cocos. Cel mai interesant lucru este că acest desert se poate mânca și de post, deoarece nu conține lapte, nici ouă, și este extrem de sățios. De fapt, nu conține nici măcar zahăr. Dacă se fac biluțe pentru ocazii speciale, se poate folosi și ciocolată. Dar să nu uităm că fructele uscate, smochinele, curmalele și stafidele, precum și nuca de cocos conțin foarte multe vitamine, și au proprietăți terapeutice. Acesta este așadar un desert simplu, sănătos și hrănitor.

Rețetă Biluțe cu Biscuiți și Cocos

Se prepară biluțe rotunde, ca cele de Raffaello, fără foc. Se pot folosi orice fel de fructe, însă rețeta iese absolut delicioasă cu curmale, smochine sau stafide. Aceste 3 fructe se pot chiar amesteca, în părți egale, sau se pot folosi individual. Ideile pentru această rețetă sunt nenumărate. Se poate renunța la biscuiți și folosi mai multă nucă de cocos, sau se pot adăuga în compoziție și banane sau alte fructe preferate: vișine, merișoare, nuci, alune, etc. Se poate folosi și cacao. Biscuiții pot fi din tărâțe, speciali, sau obișnuiți.

Ingrediente

___________________________________________________________________________________________

• 1 pachet de curmale deshidratate
• 2 boluri de nucă de cocos
• 20 de biscuiți (opțional)
• 1-2 banane (opțional)
• apă

Preparare și asamblare

___________________________________________________________________________________________

Așa cum am precizat mai sus, în loc de curmale se pot folosi și smochine sau stafide. Curmalele sunt însă foarte dulci, și atunci când le pisăm, textura lor se încheagă foarte bine, astfel încât putem modela biluțele foarte ușor.

Se scot sâmburii de la curmale și se pun într-un bol cu apă cât să le acopere, unde le vom lăsa la înmuiat 15-20 de minute. Apoi, fără să le scurgem de apă, le procesăm la blender la un loc cu 1 bol de nucă de cocos, biscuiții și bananele. Se adaugă treptat și apa, cât să se lege bine compoziția.

Dacă nu aveți un robot sau blender care să proceseze aceste ingrediente și să le transforme într-o masă moale, se poate utiliza mașina de tocat carne. Apa în care au stat nu se aruncă, ci se adaugă treptat pe măsură ce amestecați pasta, atât cât trebuie pentru a obține un aluat lipicios.

După ce curmalele s-au făcut pastă, compoziția se amestecă bine cu mâna (ca la chiftele), și se începe modelarea biluțelor. Se fac rotunde între palme, și apoi se tăvălesc prin nucă de cocos (se folosește celălalt bol de nucă de cocos).

Rezultatul este spectaculos. Biluțele au un gust și mai bun după o jumătate de oră de stat la frigider. Vă dorim poftă bună.

Vezi și rețeta de Pastă de Curmale

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. o, pai nu v-am stiut ca si despre dulciuri scrieti frumos si mai ales practic-imi place-

  2. apreciez reteta si munca dv.dar cantitatile de la o reteta trebuie exprimate in grame sau mililitri pentru ca „un bol”sau „un pachet”pot fi mai mari sau mai mici ,in functie de cum gandeste sau cum gaseste fiecare.

  3. Corect, la această rețetă este exact așa: cum găsește fiecare, sau cât de multe biluțe dorește să facă fiecare.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.