SALATĂ de AVOCADO cu ROȘII și SEMINȚE

Avocado face o pereche reușită cu roșii, usturoi și semințe. Dacă nu ați încercat o astfel de combinație până acum, vă propunem să testați salata prezentată mai jos.

Acest fruct merită să-i oferim mai multă atenție și un loc mai important în dieta noastră.

Veți vedea că această salată nu conține ulei, deoarece atât avocado, cât și semințele de floarea-soarelui conțin uleiuri și grăsimi bune.

Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, care nu îngrașă. Din contră, acesta dau sațietate și previn supraalimentarea.

Potrivit Asociației Americane a Inimii, grăsimile mono- și poli-nesaturate, consumate cu moderație în locul grăsimilor saturate sau trans, ajută la scăderea colesterolului și a riscului de boli cardiovasculare.

Un sfert de avocado (50 g) ne poate oferi o cantitate bună de fibre. Acestea sunt deosebit de importante pentru dieta noastră, deoarece reduc riscul de boli cardiovasculare, cancer, diabet de tip 2, obezitate și constipațieAceeași cantitate conține doar 80 de calorii și aproape 20 de vitamine și minerale.

Pe lângă faptul că el însuși conține foarte mulți nutrienți, avocado stimulează corpul să absoarbă mai multe vitamine din alimentele consumate la aceeași masă, îndeosebi cele solubile în grăsime, precum A, D, E și K.

Consistența a cremoasă îl face potrivit pentru copii.

_____________________________________________________________________________________________________

Salată de avocado, roșii și semințe – rețetă

Ingrediente

• ½ avocado
• 150 g de roșii cherry
• 2 linguri de semințe de floarea-soarelui
• ½ lămâie
• 1 linguriță de miere
• 1 linguriță de pătrunjel verde
• ¼ linguriță de sare neiodată

Preparare

Tăiați avocado în două pe lungime. Scoateți sâmburele și cu un cuțit, trasați linii pe lungime și pe lățime, pentru a obține cubulețe mici.

Scoateți-le cu o lingură mergând pe dedesubtul cojii, și puneți-le într-un bol. Adăugați roșiile spălate și tăiate în jumătăți și semințele de floarea soarelui.

Amestecați separat sucul de lămâie cu mierea și sarea și turnați sosul obținut peste salată. Amestecați și serviți salata imediat, sau după câteva minute de stat în frigider.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Green Bites, Avocado and Tomato Salad with Sunflower Seeds: http://greenlitebites.com/2015/03/avocado-and-tomato-salad-with-sunflower-seeds/

2. California Avocado, NUTRITION: https://www.californiaavocado.com/nutrition/nutrients

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.