Clicky

TORT delicios cu nucă de COCOS – după modelul ciocolatei „Bounty”

Acest tort va fi cu siguranță pe placul celor care îndrăgesc ciocolata Bounty, care conține o umplutură delicioasă de nucă de cocos.

Rețeta este foarte ușoară, iar tortul obținut va face o impresie bună atât adulților, cât și copiilor.

Tort Bounty

Tort Bounty – rețetă

Ingrediente blat

• 120 g de pudră de cacao neagră
• 180 ml de apă
• 6 ouă
• 300 g de zahăr
• 120 ml de ulei
• 280 g de făină
• 1 pliculeț de praf de copt

Ingrediente cremă

• 500 ml de lapte
• 200 g de unt
• 6 linguri de griș
• 200 g de zahăr brut
• 150 g de nucă de cocos

Preparare

Mai întâi trebuie să preparați blatul. Puneți apa la încălzit, și când clocotește, adăugați pudra de cacao. Amestecați repede cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor.

Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri, punându-le în boluri diferite. Bateți albușurile spumă, apoi adăugați jumătate din cantitatea de zahăr (150 g). Mixați în continuare până obțineți o spumă tare.

Bateți apoi gălbenușurile cu restul de zahăr (150 g), incorporând și uleiul treptat. Adăugați amestecul de cacao după ce s-a răcit. La final, incorporați făina amestecată cu praful de copt. Amestecați cu telul până la omogenizare.

Turnați treptat compoziția obținută peste spuma de albușuri, amestecând ușor cu o lingură de lemn, cu mișcări de jos în sus.

Turnați compoziția într-o formă rotundă detașabilă de 28 cm, tapetată în prealabil cu hârtie de copt (decupată perfect pentru fundul formei) și puțin ulei. Presărați puțină făină sau pudră de cacao deasupra hârtiei de copt, scuturând tava pentru a acoperi toată suprafața.

Introduceți forma în cuptorul încins la 180 de grade. Verificați cu o scobitoare după 40 de minute dacă este gata.

Lăsați-l să se răcorească puțin, apoi scoateți blatul din formă. După ce s-a răcit complet, se taie în două.

Pregătiți crema. Puneți laptele la fiert într-o cratiță împreună cu untul și zahărul. După primele clocote, adăugați în fir grișul, amestecând rapid cu telul. Lăsați compoziția pe foc circa 5 minute, sau până se îngroașă bine.

Adăugați nuca de cocos și amestecați. Lăsați crema să se răcească de tot.

Pentru asamblarea tortului, decupați cu un cuțit partea de deasupra a blatului care are denivelări, pentru obține un blat uniform.

Întoarceți primul blat invers (cu fundul în sus), pentru a unge mai ușor crema. Procedați la fel și cu al doilea blat.

Așezați blatul înapoi în forma detașabilă. Întindeți crema și acoperiți cu al doilea blat. Presați puțin și introduceți tava în frigider. Lăsați-l câteva ore să se întărească, apoi desfaceți inelul.

Decorați cu o glazură de ciocolată, cremă ganache, cremă de lapte condensat, nucă de cocos, ciocolată rasă, sau cu orice doriți.

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

    DESCARCA APLICATIA Android app on Google Play