Alimentatie sanatoasa

SUCUL de SFECLĂ ajută la îmbunătățirea sângelui, alcalinizarea, curățarea și remineralizarea organismului

//Adaugă comentariu

În ciuda gustului pământiu și ușor neagreabil, sucul de sfeclă roșie are efecte terapeutice excepționale: alcaline, remineralizante, imunostimulatoare, anti-hipertensive și antitumorale.  Ajută la reglarea tensiunii arteriale mărite, refacerea ficatului și tratarea anemiei. Este bogată în săruri minerale, antioxidanți unici (betalaine) și […]

BORȘ de SFECLĂ cu ȘTEVIE și URZICI

//Adaugă comentariu

Verdețurile de primăvară merg de minune la ciorbele acre, sau la „borș”, așa cum zic moldovenii. Acestea le dau o aromă și o culoare deosebită, mai ales dacă puneți și sfeclă roșie. La rețeta prezentată mai jos puteți ajusta ingredientele […]

Salată de CASTRAVETE, AVOCADO și TON

//Adaugă comentariu

Această salată se prepară din ingrediente simple, însă rezultatul este neașteptat de bun. Are o prospețime aparte, datorată castraveților și bucăților de ton. Avocado are o textură untoasă, care dă salatei mai multă cremozitate. Acest fruct conține grăsimi bune, care […]

Pentru detoxifirea bilei și a ficatului se bea în fiecare dimineață 1 lingură de ulei de măsline cu puțin suc de lămâie – dr. Constantin Milică

//Adaugă comentariu

Fitoterapeutul Constantin Milică, profesor la Universitatea de Științe Agricole din Iași, vorbește despre importanța detoxifierii organismului pentru prevenirea și tratarea bolilor.  Fără o curățare corespunzătoare a organismului, nici un tratament nu-și poate face efectul complet. Dr. Milică recomandă realizarea periodică […]