Rugăciunea de marți

De rugăciune avem permanent nevoie în viața noastră. Fie că ne aflăm în necaz, fie în pace și liniște, pentru toate trebuie să ne rugăm și să cerem milostivirea lui Dumnezeu, neuitând să mulțumim și să fim recunoscători.

Semnificații

Inima se deschide cel mai mult spre rugăciune când ne aflăm în impas, într-o încercare sau într-o ispită. Ne adresăm lui Dumnezeu cu multă smerenie și umilință, și nădăjduim că vom primi răspuns.

Rugăciunea este cea mai sigură soluție pentru rezolvarea problemelor, pentru că Dumnezeu intervine în chip minunat în viața noastră atunci când nu nimeni nu ne mai poate ajuta.

Așa se arată ajutorul lui Dumnezeu, pe care ni-l dă prin mijlocirea Maicii Domnului sau a sfinților, sau prin semenii noștri. Când totul pierdut și ne aflăm la marginea disperării, atunci Dumnezeu Își descoperă purtarea Sa de grijă și nemăsurata Sa dragoste față de noi.

De rugăciune nu trebuie să ne lăsăm niciodată. Zilnic se cuvine să ne rezervăm timp să vorbim cu Dumnezeu, să îi spunem neputințele și nevoile noastre, greșelile și patimile noastre. Să cerem ajutor, să Îi mulțumim, să Îl rugăm pentru semenii noștri aflați în necazuri.

Cu rugăciunea în gând să petrecem și când ne aflăm în lume, în diferite locuri și situații. Așa vom avea mereu ocrotirea îngerului și ajutorul lui Dumnezeu, iar tot ce facem va fi binecuvântat de El și după voia Sa cea sfântă.

Rugăciune pentru ziua de marți

Cela ce ești Dumnezeu prin fire și Tată prin milostivire, Părinte și Făcătorule a toată făptura, Nădejdea tuturor marginilor pământului!

Sărac și sărman sunt eu: chem numele Tău minunat și sfânt, și cer milă de la Tine, Tată, Fiule și Duhule Sfinte! Tu ești Dumnezeu Unul fără de păcat, având stăpânire asupra vieții și asupra morții: izbăvește-mă de toată săgeata ce zboară ziua, de întâmplare și de diavolul de amiazăzi, pentru că au stătut și m-au privit și au năvălit asupra mea fără milă.

Cugetat-au să mă despartă de mântuirea mea, îmbolditu-m-au în toate zilele cu boldul necurăției, încât am simțit în ticălosul meu suflet otravă ucigătoare. Zilele mele ca umbra au trecut de mulțimea fărădelegilor mele, abătutu-m-am de la calea dreaptă; lipsit am fost de roada lucrării duhovnicești; țarina inimii mele am părăginit-o cu mărăcini; cu somnul lenevirii fără cunoștință am adormit.

Dezbrăcat am fost de haina duhovnicească; vrăjmașii meu au sfătuit asupra mea sfat rău, și în necazul meu Te-am chemat pe Tine ca un rob ce se teme de domnul său; de dimineață m-am rugat ca un năimit care așteaptă plata sa.

Auzi-mă, Doamne, Dumnezeul meu, în ziua mâhnirii mele, și primește glasul rugăciunii mele când mă rog Ție, că iată, cu frică stau înaintea Ta, și rugăciuni de mărturisire aduc Ție, că nu poate înceta sufletul meu cerând a se hrăni cu cuvintele Tale, că dulci sunt gâtlejului meu cuvintele Tale, mai mult decât mierea buzelor mele.

Nu te îngrețoșa de suspinul meu, că necurat și spurcat fiind, cutez a chema numele Tău cel sfânt. Nimeni dintre cei născuți din femeie nu este lipsit de întinăciune, ci toată dreptatea omenească e ca noroiul împuțit. Dar nădăjduind în iubirea Ta de oameni, cer mântuire.

Dumnezeule, curățește-mă pe mine păcătosul, nimicește putrejunea sufletului meu, risipește povara păcatelor mele, izbăvește-mă de partea vicleanului și părtaș mă fă Împărăției Tale, Hristoase, Adevăratul Dumnezeul nostru, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoarei, și ale Sfântului Proroc și Înainte-Mergător și Botezător Ioan, și ale tuturor sfinților Tăi, că bine ești cuvântat dimpreună cu Tatăl și cu Sfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

______________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Sfântul Chiril al Turovului, Rugăciune după Ceasuri, Rugăciuni pentru ziua de marți, Rugăciuni pentru fiecare zi a săptămânii și Canoane de pocăință, pp. 37-39

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]