Vin medicinal din TEI și BUSUIOC – pentru oboseală, anxietate, insomnie

Vinurile medicinale sunt preparate foarte utile pentru întărirea corpului sau remedierea diferitelor probleme de sănătate.

Vinul roșu devine mult mai puternic din punct de vedere terapeutic atunci când punem la macerat în el diferite plante medicinale. De aceea vinurile medicinale sunt o metodă ingenioasă și eficientă de a extrage principiile active ale plantelor.

Vin de Busuioc și Tei

Vin de Busuioc și Tei

Rețeta pe care v-o prezentăm este benefică persoanelor care se simt tot timpul obosite, au un somn întrerupt, nu pot dormi noaptea sau au coșmaruri, sunt agitate, suferă de anxietate, nervozitate sau depresie și surmenaj intelectual.

Vin medicinal calmant – rețetă

Ingrediente

• 50 g de flori de tei
• 50 g de busuioc
• 1 litru de vin roșu sec

Preparare

Plantele uscate trebuie mărunțite înainte de a le folosi la rețetă. Puneți-le într-un borcan de sticlă sau într-o sticlă de un litru. Turnați peste ele vinul roșu și acoperiți cu un dop de plută dacă folosiți o sticlă. Lăsați plantele 14 zile la macerat, agitând recipientul de 3 ori pe zi. După cele 2 săptămâni, strecurați vinul într-o sticlă curată. Păstrați-l în cămară sau în frigider.

Mod de administrare

Întrucât este un vin medicinal, se bea cu măsură. Doza zilnică este de 100 ml, care se poate bea seara, înainte de culcare.

Efecte

Busuiocul este unul din cele mai bune remedii pentru stres și tulburări psiho-mentale. Unii cercetători susțin că această plantă intens aromată ajută organismul să se apere de stres, și să se adapteze la situații tensionate și dificile.

Busuiocul reduce oboseala cronică, mărește atenția și rezistența la eforturi mentale prelungite și îmbunătățește starea de spirit a persoanelor stresate sau agitate.

Pe lângă efectele sale tonifiante asupra sistemului nervos, busuiocul reduce durerile de cap și migrenele, și are proprietăți antibacteriene puternice.

Teiul este o altă plantă care se adresează tulburărilor sufletești și mentale. Reduce anxietatea, atacul de panică, isteria, nervozitatea, insomnia, migrenele, tulburările de menopauză și tensiunea arterială crescută.

În plus, teiul este un remediu binecunoscut pentru febră, răceală, gastrită și tulburări digestive pe fond nervos.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. am tei,…am strans anul trecut…este atat de parfumat !!! am si menta din gradinuta mea….yessssssssssssss

  2. E un medicament naturist!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.