Cum să prepari în casă o tinctură eficientă pentru TULBURĂRI DIGESTIVE: indigestie, arsuri la stomac, greață, vomă, colici

Menta și ghimbirul sunt două din cele mai bune plante pentru tratarea tulburărilor de natură digestivă. Semințele de fenicul (se găsesc la magazinele naturiste) au efecte calmante nu doar asupra stomacului ci și asupra sistemului nervos, ajutând deopotrivă în flatulență, balonare, diferite tipuri de greață, vomă, colici, constipație sau digestie lentă, și în stări de nervozitate, insomnie și iritabilitate.

Mai mult, feniculul reduce apetitul și produce o stimulare a metabolismului, fiind astfel util în curele de slăbire.

Tinctură Probleme Digestive

Tinctură Probleme Digestive

Tinctură pentru digestie – rețetă

Ingrediente

• ½ cană de frunze uscate de mentă
• ½ cană de rădăcină de ghimbir ras
• ¼ cană de semințe de fenicul
• apă clocotită
• vodcă sau rom

Preparare

Puneți frunzele de mentă, ghimbirul proaspăt ras și semințele de fenicul într-un borcan de sticlă de un sfert. Turnați suficientă apă clocotită cât să acopere plantele. Umpleți borcanul cu alcool alimentar (vodcă sau rom). Închideți borcanul ermetic și lăsați-l să stea într-un loc întunecos timp de 2-6 săptămâni. Agitați borcanul zilnic pentru ca plantele să se macereze bine.

Strecurați alcoolul printr-o pânză de tifon sau printr-o strecurătoare, și păstrați tinctura obținută în sticluțe brune (de la tincturi vechi).

Moduri de utilizare

Pentru ameliorarea arsurilor stomacale cauzate de indigestie sau a senzației de greață și vomă este suficientă o doză de 1-2 lingurițe de tinctură pe zi. Tinctura se poate lua ca atare, sau mai bine dizolvată în 100 ml de apă.

Pentru înlăturarea răului de dimineață în timpul sarcinii, se poate lua câte ½ linguriță de tinctură dimineața, și pe parcursul zilei, la nevoie.

La copii, doza este de 10-20 de picături de tinctură diluate cu 100 ml de apă. Se poate folosi și extern, masând ușor abdomenul copiilor care au colici sau gaze.

Și adulții pot folosi această tinctură extern, pentru calmarea durerilor de cap.

Este bine totuși ca femeile gravide și mamele care alăptează să întrebe medicul dacă pot lua această tinctură. Același lucru este valabil și pentru persoanele care au diferite boli sau probleme de sănătate.

Sursă: http://wellnessmama.com/2481/herbal-digestion-tincture/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]