Pastă de SEMINȚE de floarea-soarelui și ROȘII

Semințele de floarea-soarelui sunt mai mult decât o gustare crocantă între mese. În ciuda dimensiunii lor mici, au un profil nutrițional extrem de concentrat și divers.

Cei mai importanți nutrienți pe care îi conțin sunt vitamina E, vitamine din complexul B, fibre, proteine, seleniu și alte minerale esențiale.

Pateu de Semințe și Roșii Rețetă

Pateu de Semințe și Roșii Rețetă

1 lingură de semințe de floarea-soarelui ne poate oferi 82% din doza zilnică recomandată de vitamina E, 70% din DZR de cupru și 43% din DZR de vitamina B1.

Vitamina E este un antioxidant puternic care combate efectele distructive ale radicalilor liberi asupra celulelor corpului, protejând îndeosebi colesterolul și creierul.

Unele studii susțin că semințele de floarea-soarelui au efecte hipotensive, și pot fi consumate de cei cu tensiunea arterială mare. O rețetă în acest sens puteți găsi în acest articol.

Pastă de semințe cu roșii – rețetă

Ingrediente

• 300 g de miez de floarea-soarelui crud
• 150 g de orez brun fiert
• 150 ml de suc de roșii
• 3 linguri de ulei de măsline
• 3 căței de usturoi
• 1 linguriță de sare
• 450 ml de apă

Preparare

Dacă doriți ca pasta să fie mai gustoasă, rumeniți puțin miezul de floarea-soarelui înainte de a-l procesa în robot. Dacă însă doriți ca preparatul final să fie mai sănătos și mai bogat în nutrienți, lăsați miezul crud.

Modul de preparare este foarte simplu. Puneți semințele în blender. Adăugați orezul fiert bine, apa, sucul de roșii, uleiul de măsline și sarea. Puteți folosi și alte condimente sau verdețuri care vă plac. Mixați 2 minute, sau până când toate ingredientele se fac pastă. Trebuie să obțineți o compoziție cât mai fină, tartinabilă.

Această pastă se întinde pe pâine ca un pateu, și se servește la aperitiv.

În loc de suc de roșii puteți folosi roșii uscate sau ketchup de casă. O altă idee este să folosiți un amestec de semințe, pentru a obține un pate mult mai nutritiv și cu un gust mai divers.

Sursă articol: „Rețete din Bucătăria Edenică”, Dr. Doru Laza

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.