Chifteluțe de post, din legume și ciuperci – rețetă
Propunem această rețetă de chiftele de ciuperci și legume tuturor celor care țin post, sunt la regim, sau pur și simplu au adoptat o dietă vegetariană. Chifteluțele vegetale se fac foarte ușor, și au un gust excelent.
Chifteluțe din ciuperci și cartofi – rețetă
Ingrediente
• 1 cutie de ciuperci
• 4 cartofi mari
• 2 morcovi
• 2 cepe
• 3 căței de usturoi
• 1 legătură de pătrunjel
• 3 linguri de făină
• 3 linguri de pesmet
• sare și piper după gust
• cimbru, oregano sau busuioc, măra
Preparare
Există mai multe variante de preparare a chiftelelor de post. Legumele se fierb și se pasează, sau se rad pe răzătoare și se călesc în puțin ulei de măsline. Alegeți metoda care vă convine cel mai mult. Se amestecă toate ingredientele într-un bol, se adaugă făina, pesmetul și condimentele, până când se obține o pastă omogenă.
Din compoziția rezultată, se fac chitele de dimensiunea dorită. Se dau prin pesmet, apoi se prăjesc în uleiul încins. Se lasă să se rumenească bine, pe ambele părți. Se scot pe un șervet de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei, apoi se pun în farfurie. Dacă nu doriți să le prăjiți, ci vreți o variantă mai sănătoasă, coaceți chiftelele în cuptor. După ce le-ați format, așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Întoarceți-le pe cealaltă parte când s-au rumenit. Vor fi gata în 30 de minute.
Aceste chifteluțe simple de post se pot servi ca atare, cu un sos de legume, cu o salată, sau ca garnitură la orez sau alte mâncăruri.
Există foarte multe variante de preparare a unor chiftele de post. Foarte gustoase ies chiftelele din boabe de soia (fierte și date prin mașina de tocat) cu morcovi, țelină, usturoi și verdețuri.
E musai sa le gatesc !