Salată de SFECLĂ roșie și DOVLEAC coapte în cuptor

Vă prezentăm o rețetă cu o aromă specifică sezonului rece, care conține sfeclă roșie și dovleac. Combinația este cuceritoare, atât ca nuanță, cât și ca gust și textură.

Legumele coapte în cuptor dezvoltă o dulceață profundă, îndeosebi dovleacul. Sfecla la rândul ei se frăgezește și pierde din gustul pământiu pe care îl are atunci când o mâncăm crudă.

Salată de Dovleac și Sfeclă Coapte în Cuptor – Rețetă de Post

Usturoiul este mirodenia care întregește gustul acestei salate. Este bogată în vitamine, minerale și antioxidanți. Poate fi servită seara, la cină, ca o masă ușoară și totuși hrănitoare.

Salată cu dovleac și sfeclă – rețetă

Din aceste cantități iese o salată pentru 4 persoane sau 4 porții.

Ingrediente

• 500 g de sfeclă roșie
• 500 g de dovleac
• 3 căței de usturoi
• 1 ceapă
• 2-3 linguri de ulei de măsline
• 1 lingură de oțet
• 1 lingură de suc de lămâie/portocală
• 1 lingură de miere

Preparare

Aprindeți cuptorul și lăsați-l la încins la 200 de grade Celsius.

Curățați sfecla roșie și dovleacul de coajă, spălați-le și tăiați-le cuburi mari. Curățați ceapa și tăiați-o fâșii 

Zdrobiți usturoiul și puneți-l într-un bol. Amestecați-l cu o lingură de ulei. Turnați sosul obținut peste legume și amestecați cu mâinile, acoperindu-le cât mai bine.

Transferați amestecul de legume într-un singur strat în tava cuptorului așternută în prealabil cu hârtie de copt.

Introduceți tava în cuptor și lăsați legumele la copt jumătate de oră, sau până devin moi și se rumenesc foarte puțin pe margini.

După ce s-au răcorit, transferați-le într-un bol și adăugați dressing-ul obținut din oțet, 1-2 linguri de ulei, zeama de lămâie, mierea și puțin piper.

Se poate presăra deasupra frunze verzi de pătrunjel sau busuioc, tocate mărunt, nucă zdrobită grosier sau verdeață (frunzulițe mici de spanac, rucola).

În afara posturilor, puteți adăuga și cubulețe de brânză în salată.

____________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Căsuța Laurei, Salată de dovleac copt cu sfeclă roșie: https://casutalaurei.ro/salata-de-dovleac-copt-cu-sfecla-rosie/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.