PATEU de SEMINȚE de floarea-soarelui și MIGDALE – rețetă de post fără ulei

Cei care vor să mănânce sănătos chiar și în post, pot lua ca sursă de inspirație rețetele adepților bucătăriei vegane sau raw-vegane (fără foc).

Preparatele lor sunt simple, realizate din legume, semințe, nuci, fructe și cereale. Spre deosebire de produsele de post din comerț, acestea sunt lipsite de ingrediente nocive, precum potențatori de gust, coloranți artificiali, multă sare și alți aditivi ne-necesari.

Pateu vegetal

Un bun exemplu în acest sens este pateul de semințe și migdale pe care vi-l prezentăm mai jos. Se prepară foarte ușor, nu conține ulei, și este deosebit de hrănitor și sățios.

Pateu de semințe și migdale – rețetă

Ingrediente

• 1 bol de semințe de floarea-soarelui crude
• 1 bol de migdale crude
• ½ ardei gras roșu
• 1 legătură de pătrunjel
• 1 ceapă mare
• ½ lămâie
• sare după gust

Pateu din Semințe

Preparare

Puneți semințele și migdalele la înmuiat în apă, cât să le acopere. Acoperiți bolurile și lăsați-le cel puțin 4-5 ore, timp în care vor absorbi tot lichidul.

 

semințe și migdale puse la înmuiat

semințe și migdale înmuiate

Se pot lăsa și o noapte întreagă la hidratat. Astfel vor putea fi procesate mai ușor.

Pentru a prepara pateul, puneți semințele și migdalele în robotul cu lama S și adăugați câteva linguri de apă. Mixați până când acestea se transformă într-o pastă cât mai fină.

Procesați câteva secunde, apoi opriți motorul și răzuiți pereții robotului pentru a amesteca în compoziție.

Transferați pasta obținută într-un bol mare și adăugați pe rând celelalte ingrediente: sucul proaspăt stors de la lămâie, ardeiul spălat și tăiat cubulețe, ceapa și pătrunjelul tocate fin.

Asezonați cu sare după gust și amestecați până la omogenizare. păstrați pateul într-o caserolă, în frigider. Dacă observați că lasă apă, scurgeți lichidul și amestecați în pateu. 

Se întinde pe pâine, ca orice pateu, și se servește ca atare.

În rețeta originală se folosește apio în loc de ardei gras. Aceasta dă pateului un gust asemănător salatei de ton.

Cu siguranță puteți modifica rețeta după gust și adăuga alte legume, care vă plac, inclusiv rădăcină de țelină, pătrunjel, păstârnac sau morcov.

Nu mixați legumele în robot cu semințele și migdalele, deoarece vor lăsa multă apă. dați-le pe răzătoare și apoi amestecați-le în pateu.

rețeta video:

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.