Chifteluțe de DOVLECEI, MORCOV și ȚELINĂ legume la cuptor

Aceste chifteluțe sunt o variantă dietetică a chifteluțelor cu carne, pe care le putem prepara în posturi.

Coapte în cuptor sunt mult mai sănătoase decât prăjite în ulei. În plus, nici măcar în compoziție nu se pune ulei sau altă grăsime.

Chifteluțe de post cu legume

Puteți modifica lista ingredientelor după gust și posibilitate, eliminând sau adăugând alte legume în locul celor sugerate.

Chifteluțe de legume, la cuptor – rețetă

Ingrediente

• 1 cartof mare (sau 2 mici)
• 2 morcovi
• 2 dovlecei
• 2-3 felii de rădăcină de țelină sau păstârnac
• 8 căței de usturoi
• 150 g de făină
• pătrunjel verde
• sare și piper, după gust

Preparare

Spălați bine cartoful și puneți-l la fiert cu tot cu coajă. Între timp, spălați dovleceii, tăiați capetele și dați-i pe răzătoarea cu găuri mari. Adăugați puțină sare și lăsați-i să stea la înmuiat 30 de minute. Stoarceți-i apoi cu mâinile pentru a elimina excesul de suc,

Adăugați morcovii curățat de coajă și rași, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat mărunt și cartoful fiert, curățat de coajă și dat pe răzătoarea mare.

Incorporați făina treptat, amestecând ușor, până se leagă compoziția și devine modelabilă. Este posibil să trebuiască mai puțin decât cantitatea sugerată în rețetă.

Adăugați la final sare și mirodenii, după gust. Umeziți palmele și formați chifteluțele după mărimea și forma dorită. Dați-le la final prin făină și așezați-le în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt.

Introduceți tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius și lăsați-le la copt circa o oră. Trebuie să le întoarceți când s-au rumenit pe o parte.

Dacă vă grăbiți, puteți alege varianta rapidă, a prăjirii în tigaie cu ulei.

Pot fi servite cu o garnitură de piure, orez, tocănițe, murături, salate sau sos de roșii, sau pot fi folosite la sandviciuri.

Se păstrează la frigider, în caserole închise cu capac.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Farfuria Veselă, Chifteluțe din legume fără ouă: http://www.farfuriavesela.ro/2016/08/chiftelute-din-legume-fara-oua-la.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Da, la cuptor sunt mai sanatoase

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.