Bomboane energizante – rețeta lui Jamie Oliver

Această rețetă face parte din categoria de gustări sănătoase pe care le putem prepara rapid în casă. Ele pot înlocui cu succes produsele din magazine, pline de aditivi dăunători sănătății.

Este un desert sățios, hrănitor și dulce, pe care copiii îl vor putea consuma fără probleme. Jamie Oliver le numește „Biluțele mele gustoase și energizante”.

Bomboane energizante

Dulceața lor naturală vine de la curmale. Aceste fructe nu sunt foarte dulci, ci și foarte bogate în nutrienți. Conțin cantități mari de calciu, magneziu, fier și fibreSemințele de dovleac sunt la rândul lor o sursă excelentă de minerale. Conțin mult zinc.

Bomboane energizante – rețetă

Aveți nevoie de 25 de minute pentru a prepara acest minunat desert. Din ingredientele date ies circa 24 de biluțe. Dacă vă plac și doriți să obțineți mai multe, măriți cantitățile, păstrând proporțiile.

Semințele de dovleac pot fi înlocuite cu semințe de floarea-soarelui, iar migdalele cu nuci sau alune. Se poate adăuga și 1 banană coaptă bine în compoziție.

Ingrediente

• 70 g de semințe de dovleac
• 20 g de orez brun sau quinoa (fierte)
• 50 g de migdale sau nuci
•  80 g de curmale
• ½ linguriță de turmeric
• 1 linguriță de cacao neagră
• 1 linguriță de vanilie
• ½ lingură de miere
• ¼ linguriță de scorțișoară
• ½ portocală

Preparare

Puneți 40 g de semințe de dovleac în blender/robot și mixați până când acestea se transformă într-o pulbere fină. Transferați semințele măcinate pe un platou întins.

Puneți restul de semințe (30 g) în robot și adăugați orezul fiert sau boabele de quinoa fierte, scurse de apă. Adăugați migdalele și curmalele și pulsați de câteva ori, până când ingredientele se mărunțesc.

Adăugați pulberea de turmeric, scorțișoară și cacao, și un praf de sare. Mixați până la omogenizare. Spre final, adăugați mierea de albine, sucul de portocală și vanilia. Mixați până rezultă o pastă omogenă.

Dacă mai este nevoie, mai adăugați suc de portocale. Trebuie să obțineți o compoziție ușor de modelat, care se ține când vreți să formați biluțe.

Dacă este prea moale, mai puteți adăuga migdale sau nucă măcinată.

Umeziți mâinile și modelați compoziția în biluțe medii sau mici. Rostogoliți-le prin semințele de dovleac măcinate, scuturând excesul. Se pot da și prin nucă de cocos sau pudră de cacao/roșcove.

Se păstrează într-o caserolă cu capac, la frigider. rezistă 2 săptămâni fără probleme. Doza „recomandată” este de 2 biluțe o dată.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.