Miere, nucă și coji de ouă – elixir pentru OASE PUTERNICE

Pierderea de masă osoasă poate începe încă din tinerețe, din cauza alimentației sărace în calciu, fluor și vitaminele D, E și B12, și bogate în cafea, tutun și alcool.

Rețetă Calciu Natural

Rețetă Calciu Natural

Osteoporoza a fost numită “hoțul tăcut”, deoarece în faza de început, nu provoacă dureri. Boala are o evoluție silențioasă. Ea slăbește rezistența oaselor în timp, fără ca persoana în cauză să simtă acest lucru.

Persoanele cu cel mai mare risc de osteoporoză sunt: femeile diagnosticate cu menopauză precoce (înainte de 40 de ani), femeile și bărbații peste 50 de ani, persoanele cu boli endocrine, digestive sau care au urmat un tratament cu cortizonice.

Rețetă de calciu natural

Ingrediente

• 15 ouă
• 1 kg de nucă
• 1 kg de miere
• 18 lămâi
• 200 ml de bitter suedez (sau țuică de casă)

Preparare

Pentru a obține un calciu cât mai bun, folosiți ouă ecologice, de țară, sau de la găini crescute și hrănite sănătos.

Se sparg ouăle și se păstrează cojile. Acestea se spală bine cu oțet (pentru dezinfectare), se lasă la uscat pe o hârtie albă, apoi se dau prin mașina de tocat carne, pentru a obține o pulbere fină.

Pulberea de coji de ouă se pune într-un borcan, iar peste ele se toarnă sucul proaspăt stors de la lămâi. Acesta trebuie să acopere pulberea cojilor. Se pune capacul, și se lasă 2-3 săptămâni la frigider, până când acidul din sucul de lămâie dizolvă toată pulberea. În tot acest interval de macerare, borcanul se deschide și se amestecă preparatul cu o lingură de plastic sau de lemn.

După dizolvarea pulberii, preparatul se strecoară, iar în el se adaugă bitterul suedez, mierea și nuca măcinată.

Se amestecă bine până la omogenizare, apoi preparatul obținut se păstrează la frigider.

Mod de administrare

Se iau câte 2 linguri, de 3 ori pe zi, după mesele principale, până la terminarea preparatului. Această cură se mai poate face după 6 luni.

Indicații terapeutice

– Lipsă de calciu
– Spasmofilie
– Decalcifiere
– Demineralizare
– Rahitism
– Fracturi osoase
– Osteoporoză
– Reumatism

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Mierea de albine a fost uitata

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.