TORT fără coacere, cu MERE și BRÂNZĂ

Deserturile fără foc sunt foarte populare astăzi, când nimeni nu mai are timp să gătească prăjituri tradiționale, cu blaturi de ou și creme sofisticate.

Tortul pe care vi-l prezentăm este foarte elegant, fin la gust și ușor de preparat în casă.

Tort Fără Coacere, cu Mere și Brânză

Tort Fără Coacere, cu Mere și Brânză

Tort fără foc cu mere și brânză – rețetă

Dacă nu aveți voie de mult zahăr, folosiți un tip de biscuiți dietetici și un îndulcitor natural în locul zahărului alb.

Ingrediente blat

• 150 g de biscuiți
• 75 g de unt (80% grăsime)
• 2 kg de mere

Ingrediente cremă

• 400 g de cremă de brânză
• 200 ml de smântână (30%)
• 300 g de zahăr

• 1 lămâie
• 25 g de gelatină
• esență de vanilie
• ½ linguriță de scorțișoară

Preparare

Curățați merele de coajă și îndepărtați căsuța cu semințe. Tăiați merele felii și cântăriți-le. Trebuie să aveți circa 1 kg de mere. Puneți-le apoi într-un bol cu apă rece și zeama stoarsă de la ½ lămâie. Acest lucru va împiedica oxidarea merelor.

(Înainte de a stoarce lămâia, spălați-o cu oțet și bicarbonat și apoi dați-o pe răzătoare. Veți avea nevoie de coajă, mai târziu.)

Apucați-vă de “blat”. Măcinați fin biscuiții prin robot sau dați-i prin mașina de tocat. Topiți 75 g de unt și adăugați-l peste biscuiți. Amestecați cu mâna, până când obțineți o compoziție asemănătoare unui nisip ud.

Puneți această compoziție într-o formă cu pereții detașabili de 24 cm. Presați-i cu mâna, și apoi cu dosul unei linguri, până obțineți un strat uniform, fără goluri. Introduceți forma în congelator pentru a se întări cât timp pregătiți merele.

Puneți 850 g de felii de mere într-o cratiță mare, și adăugați jumătate din cantitatea de zahăr (150 g) și restul de unt (30 g) tăiat cubulețe. Lăsați merele să pe foc până când se înmoaie ușor (nu trebuie să fie fleașcă).

Între timp, puneți 5 g de gelatină într-un bolișor, și adăugați puțină apă rece, că să o acopere (sau 2 linguri de apă).

Luați merele de pe foc, adăugați scorțișoara, și după ce s-au răcorit, adăugați gelatina înmuiată. Amestecați până când aceasta se incorporează complet.

Scoateți forma din congelator. Adăugați feliile de mere fierte peste blatul de biscuiți într-un strat uniform. Introduceți din nou forma în congelator.

Puneți restul de mere (250 g) într-o cratiță pe foc. Adăugați restul de zahăr (150 g), restul de unt (20 g), restul de suc de lămâie (de la ½ lămâie) și coaja de lămâie rasă.

Între timp, dizolvați în apă rece și restul de gelatină (20 de g).

Când merele s-au înmuiat, introduceți în cratiță blenderul manual și pasați până rezultă un piure omogen. Lăsați să se răcorească, apoi adăugați gelatina înmuiată și amestecați bine.

Atenție, dacă folosiți foi de gelatină, scurgeți apa înainte de a o adăuga în compoziție.

Apucați-vă acum de cremă. Puneți brânza cremă și smântâna într-un bol, și mixați cu mixerul câteva minute, până când crema face spumă.

Amestecați apoi crema cu piureul de mere, incorporându-le treptat. Adăugați vanilia și amestecați cu o lingură de lemn, ușor, să nu stricați spuma.

Scoateți forma din congelator și turnați crema. Nivelați și acoperiți totul cu o folie de plastic alimentară. Introduceți din nou forma în frigider pentru cel puțin 4 ore, sau peste noapte.

Pentru a scoate tortul, așezați forma într-un vas cu apă fierbinte sau înfășurați-l într-un prosop înmuiat în apă fierbinte câteva miunte. Astfel inelul va ieși mai ușor.

Așezați forma pe un platou și desfaceți inelul. Decorați tortul cu felii mere, stafide sau nuci, cu frișcă sau cu un sos de mere.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. am sa-l incerc si eu ,ca sti tu gusturile sunt diferite,nu se discuta daca va fi pe placul nostru il voi adopta.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]