Biscuiți pentru sănătate și siluetă, din OVĂZ și MĂR– rețetă de post

Acuma când avem acces la atât de multe rețete simple și sănătoase, ar trebuie să renunțăm la dulciurile din magazine, pline de substanțe artificiale dăunătoare.

Rețetele de biscuiți sunt foarte simple și la îndemâna tuturor. De pildă, biscuiții pe care vi-i prezentăm în acest articol se prepară foarte ușor acasă, din ingrediente minime. Nu trebuie să folosiți ouă, unt sau lapte.

Biscuiți de Ovăz și Măr

Biscuiți de Ovăz și Măr

Acești biscuiți sunt bun și pentru copii, și pentru cei care țin post sau dietă.

Biscuiți din ovăz și măr – rețetă

Ingrediente

• 360 g de fulgi de ovăz
• 3-4 mere
• 100 ml de apă sau lapte vegetal
• 100 g de zahăr brut
• 3 lingurițe de zeamă de lămâie
• 2 linguri de ulei
• 2 lingurițe de praf de copt
• esență de vanilie

Preparare

Măcinați fulgii de ovăz prin râșnița electrică de cafea, până se transformă într-o pulbere fină. Dacă nu aveți o râșniță în casă, folosiți făină de ovăz, gata cumpărată de la magazinele naturiste.

Curățați merele de coajă, de cotor și de semințe. Puneți-le în blender împreună cu restul ingredientelor: zahărul, apa, uleiul, praful de copt și zeama proaspăt stoarsă de la lămâie. Adăugați și un praf de sare.

Mixați totul până când ingredientele se mărunțesc și se transformă într-o pastă omogenă. Transferați această compoziție într-un bol. Adăugați făina de ovăz și amestecați până se încorporează bine. Aluatul obținut va fi puțin mai moale. Lăsați-l să se odihnească 40 de minute. În acest răstimp se va mai întări.

Pregătiți tava în care veți coace biscuiții, tapetând-o cu hârtie de copt.

Când aluatul este gata, începeți să formați biscuiții. Ungeți palmele cu puțin ulei, rupeți câte o bucățică de aluat și modelați-le sub formă de biluțe potrivit de mari.

Așezați biluțele în tavă, apoi aplatizați-le foarte puțin cu o furculiță sau fundul unei linguri unsă cu ulei. Nu trebuie să fie nici prea subțiri, deoarece vor fi prea uscați.

Introduceți tava cu biscuiți în cuptorul încins și lăsați-i circa 40 de minute. Sunt gata după ce s-au rumenit puțin.

Sunt foarte buni calzi, dar și reci. Îi puteți servi cu ceai sau cafea. Păstrați acești biscuiți în cutii de plastic închise cu capac, la frigider.

În compoziția acestor biscuiți mai puteți adăuga pudră de roșcove (pentru a-i face mai „ciocolătoși”), stafide mărunțite, merișoare, banane, cocos, scorțișoară, alune, sau alte ingrediente preferate.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. eu am adaugat si : banane maruntite, seminte de in, susan, stafide, fulgi de cocos, ulei de cocos, mentinand proportiile dupa preferinta mea si au iesit pe gustul meu.Sau, seminte de dovleac si floarea soarelui, migdale macinate, alta data…sunt satiosi

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]