Prăjiturele cu GHIMBIR și SCORȚIȘOARĂ, fără coacere (rețetă + beneficii)

Desertul pe care vi-l prezentăm este 100% natural, deoarece conține doar fructe și mirodenii, și nu necesită preparare termică. Ghimbirul și scorțișoara dau acestor prăjiturele o aromă deosebită, dar și virtuți terapeutice nebănuite.

Ghimbirul este utilizat în scop medicinal de cel puțin 2.000 de ani. Rădăcina sa conține compuși activi cu peste 40 de acțiuni farmacologice diferite: gingeroli, shogaoli, zingeroni.

Prăjiturele cu Ghimbir

A demonstrat proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, anticancerigene antibacteriene, antivirale, antiparazite și antidiabetice.

Efectele sale antiinflamatoare îl fac util în durerile articulare, musculare și menstruale și în dureri de cap. Consumul de ghimbir a fost asociat cu prevenirea cancerului, bolilor cardiovasculare, metabolice, hepatice, respiratorii și infecțioase.

_______________________________________________________________________________________________________

Prăjitură raw-vegan cu ghimbir și scorțișoară

Ingrediente

• 5 linguri de nuci sau migdale măcinate
• 4 linguri de nucă de cocos
• 20 de curmale
• 1 lingură de ulei de cocos lichid
• 1 linguriță de ghimbir măcinat
• 1 linguriță de pudră de scorțișoară
• 1 vârf de cuțit de sare

Preparare

Puneți nuca de cocos, curmalele și nucile în robotul de bucătărie cu lama S. Mixați până obțineți o compoziție omogenă, lipicioasă, cu o textură ușor crocantă. Compoziția trebuie să „se țină”, adică să fie modelabilă.

Adăugați mirodeniile și uleiul de nucă de cocos topit și amestecați până la omogenizare.

Transferați compoziția obținută într-o taviță cu pereții înalți și nivelați cu dosul unei linguri pentru a obține o suprafață plată, uniformă.

Pentru aceste prăjiturele puteți pregăti o glazură simplă, obținută din 4 linguri de ulei de cocos lichid, 2 linguri de miere, 3 linguri de pudră de cacao sau roșcove (carob), un praf de sare și aromele preferate (scorțișoară, vanilie, rom, portocale, lămâie, mentă etc).

În uleiul de cocos lichid adăugați treptat pudra de cacao, mierea și celelalte ingrediente și amestecați bine, până obțineți un sos fin de ciocolată.

Turnați această glazură peste prăjiturele, în diferite modele (linii diagonale, spirale). Introduceți vasul în frigider și lăsați prăjitura cel puțin 30 de minute, sau până se întărește puțin și poate fi porționată. O puteți tăia pătrățele.

O altă variantă ar fi să introduceți compoziția în forme speciale, pentru a obține niște prăjiturile mai atractive din punct de vedere vizual, fie pentru musafiri, fie pentru copii.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Mercola, Ginger’s Many Evidence-Based Health Benefits Revealed: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/06/30/ginger-health-benefits.aspx

2. Natura NaTalerzu, Ciastka imbirowo-cynamonowe bez pieczenia: http://naturanatalerzu.pl/ciastka-imbirowo-cynamonowe-bez-pieczenia/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.