BRÂNZOAICE cu VANILIE și STAFIDE, la tigaie
Aceste brânzoaice se prepară în jumătate de oră. Aluatul nu necesită frământare sau dospire. Este o compoziție asemănătoare celei pentru papanași.
Dacă doriți ca brânzoaicele să fie mai dietetice, coaceți-le în cuptor. Așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le până se rumenesc puțin pe ambele părți.
Brânzoaice cu vanilie și stafide – rețetă
Ingrediente
• 450 g de brânză de vaci
• 1 ou
• 2 linguri de zahăr brut
• 150-200 g de stafide
• 5 linguri de făină
• 1 fiolă de esență de vanilie sau pudră de vanilie naturală
Preparare
Puneți stafidele la înmuiat într-un bol cu apă caldă (cât să le acopere) și lăsați-le 10 minute.
Pentru ca brânzoaicele să iasă mai pufoase, pasați brânza cu un blender manual, sau treceți-o prin sită. Amestecați-o apoi cu oul și stafidele.
Adăugați făina și zahărul făcut pudră (măcinat prin râșnița de cafea). Amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Gustați, și dacă vreți ca brânzoaicele să fie mai dulci, mai adăugați zahăr.
Cineva care a încercat această rețetă a sugerat adăugarea unei banane pasate în compoziție. Ideea este bună, deoarece astfel puteți reduce cantitatea de zahăr folosită (în acest caz, banana trebuie să fie coaptă bine, pentru a da mai multă dulceață aluatului).
Dacă observați că aluatul este prea moale, mai adăugați puțină făină. Trebuie să fie grosuț și ușor de modelat. Înlocuiți făina albă cu alt tip de făină, mai sănătoasă (integrală, de secară, de ovăz etc).
Umeziți mâinile cu puțină apă și formați bile potrivit de mari din aluat. Le puteți lăsa rotunde, sau le puteți aplatiza puțin, pentru a ieși ovale. Dați brânzoaicele prin făină și coaceți-le într-o tigaie încinsă, cu puțin ulei, la foc potrivit. Rumeniți-le puțin pe ambele părți.
Se pot servi calde, ca atare, sau cu miere de albine, dulceață, iaurt sau smântână.
Sursă: http://www.povarenok.md/ro/vegetaryanskaya-kuxnya/item/brinzoaice-cu-vanilie-si-stafide.html