Salată de VINETE cu CIUPERCI și SMÂNTÂNĂ

Dacă vă plac vinetele, cu siguranță veți îndrăgi această salată, care se poate servi și caldă, și rece. Este diferită de salata tradițională de vinete deoarece are în compoziție ciuperci, iar în locul maionezei se folosește smântână.

Se poate prepara în două variante: una mai dietetică, fără ulei, și una mai gustoasă, prin prăjirea legumelor. Vinetele sunt legume benefice pentru creier și vasele de sânge. Ajută la scăderea nivelului de colesterol și la prevenirea cancerului. Ciupercile sunt foarte bogate în proteine vegetale, și sunt considerate de cercetători un aliment eficient în curele de slăbire în care nu se consumă carne.

salata de vinete cu ciuperci si smantana

salata de vinete cu ciuperci si smantana

Salată de vinete cu ciuperci și smântână – rețetă

La ingredientele de mai jos puteți adăuga și alte legume de sezon, precum ardei grași copți. Va ieși mult mai dulce.

Ingrediente

• 1 kg de ciuperci
• 5 vinete
• 2 cepe
• 4 linguri de smântână
• 3 căței de usturoi
• 1 legătură de mărar verde
• sare și piper, după gust

Preparare

Curățați cepele, tăiați-le felii și căliți-le cu puțin ulei sau unt într-o tigaie. Amestecați-le cu sare, piper și alte condimente care vă plac.

Spălați bine ciupercile și tăiați-le felii sau cubulețe. Adăugați-le peste ceapă. Curățați vinetele de coajă, spălați-le și tăiați-le cubulețe mici. Lăsați-le să stea cu sare câteva minute, apoi scurgeți zeama care o lasă. Căliți și vinetele împreună cu celelalte ingrediente. Legumele trebuie să se înmoaie bine.

După ce luați tigaia de pe foc, transferați amestecul de legume într-un bol și adăugați usturoiul zdrobit sau tocat fin.

După ce s-a răcorit, adăugați smântâna și mărarul tocat mărunt. Amestecați.

Dacă sunteți la dietă, nu aveți voie de prăjeli, sau pur și simplu vreți să mâncați cât mai sănătos cu putință, alegeți o variantă mai bună de preparare. Coaceți ciupercile și vinetele pe gril sau în cuptor. Curățați vinetele de coajă, apoi tăiați-le bucăți mici. Tocați și ciupercile mărunt, și amestecați-le cu usturoiul, smântâna și mărarul tocat.

Smântâna se poate înlocui cu o maioneză de casă, mai dietetică.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.