COZONAC cu fructe, fără coacere

Preparatele fără foc ne aduc foarte multe beneficii și avantaje. Pe lângă faptul că sunt naturale și ne întăresc sănătatea, sunt mult mai practice și ușor de pregătit în casă.

Vă prezentăm câteva rețete de cozonac care se prepară fără coacere, din fructe și făină integrală.

cozonac fara foc

Cozonac fără foc, cu fructe – rețetă

Ingrediente aluat

• 300 g stafide
• 200 g de făină integrală (obținută prin râșnirea uruielii)

Ingrediente umplutură

• 2 banane
• 2 linguri de migdale rase
• 1 lingură de fructe de pădure
• 1-2 linguri de smântână
• 1 lingură de miere

Preparare

Pentru a prepara aluatul, dați stafidele prin mașina de tocat carne (sau mixați-le la robot) și amestecați-le apoi cu făina până obțineți o cocă omogenă.

Întindeți aluatul într-o foaie groasă de 5-6 mm, și așezați-o într-o tavă întinsă, tapetată în prealabil cu făină. Cozonacul se lasă apoi la uscat pe o sită.

După ce s-a uscat, cozonacul se acoperă cu bananele tăiate în fâșii lungi. Acestea se pun de-a lungul marginii și se înfig spre mijlocul foii. Se presară migdalele rase, și se așază apoi un strat de fructe de pădure zdrobite. La final, se decorează cu smântână și miere.

Cozonac cu banane și nuci – rețetă

Aluatul se prepară ca la rețeta anterioară. Foaia de cozonac se acoperă cu o banană tăiată pe lungime, apoi cu un strat de nucă măcinată (3-4 linguri) și iarăși cu un strat de banană. Ca garnitură, se toarnă 1 lingură de miere de albine și deasupra se presară nucă măcinată.

Cozonac cu mere și banane – rețetă

Aluatul se prepară la fel ca la prima rețetă. Pentru umplutură aveți nevoie de 2 banane, 4 mere, 5 linguri de smântână și 1 lingură de miere. Bananele se pasează și se amestecă apoi cu 3 mere rase și nuca măcinată sau zdrobită mai grosier. Crema obținută se întinde peste foaia de cozonac și se nivelează. Se presară la final nuci sau alune tocate și se decorează cu feliuțe de măr tăiate fin.

Sursa rețetelor:
„203 Rețete de Hrană Vie”, Mihaela Bășoiu, Mihai Bășoiu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Cum vine asta? Mancam faina cruda??

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]