La ce putem folosi un AVOCADO prea copt, terciuit (rețete inteligente)

Un avocado care este prea copt are carnea foarte moale, aproape terciută. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să îl aruncăm. Atâta timp cât nu are foarte multe pete maro, avocado este încă bun. Poate că nu îl putem folosi la salată sau consuma ca atare, însă îl putem incorpora în diverse rețete inteligente.

Un singur avocado ne oferă cantități generoase de vitamine, minerale și grăsimi bune. Deși este un fruct gras, grăsimile pe care acest fruct le conține sunt grăsimi mononesaturate, care ajută la scăderea colesterolului rău și creșterea colesterolului bun.

Retete Avocado

Retete Avocado

Budincă de ciocolată

Fructele de avocado foarte moi, dar fără multe pete maro pot fi folosite la prepararea unei budinci raw-vegane, adică fără preparare termică, din ingrediente vegetale. Aveți nevoie de un blender.

Puneți pulpa unui avocado în blender. Adăugați puțină apă, cât să meargă aparatul, puțină cacao sau pudră de roșcove, miere de albine după gust și esență de rom sau vanilie. Mixați și serviți crema obținută. Este foarte gustoasă și sănătoasă. Nici nu veți simți gustul de avocado.

Supă de avocado și castravete

Și această rețetă se prepară la blender, fără foc. Se servește rece. Mixați pur și simplu 2 fructe de avocado în blender, împreună cu 4 castraveți curățați de coajă și feliați, și ½ cană de apă. Adăugați 2 linguri de suc de lămâie și o bucățică de ardei gras. Mixați până obțineți o compoziție cremoasă. Gustați de sare. Lăsați-o să stea la rece cel puțin o oră, apoi este numai bună de mâncat.

Smoothie de avocado cu măr și spanac

Cu cât mai moale este avocado, cu atât mai cremos va fi smoothie-ul pe care îl preparați. Avocado se combină foarte bine cu spanacul și mărul, dând naștere unui băuturi foarte sănătoase. Mixați în blender ½ avocado cu 1 măr verde și o mână de spanac tânăr, până rezultă o băutură cremoasă. Adăugați și puțină apă sau suc de măr, până atingeți consistența dorită.

Negrese cu avocado și ciocolată

Această rețetă este un mijloc inteligent de a incorpora un fruct sănătos în desert. Un avocado moale, foarte copt, va da prăjiturilor o textură mai cremoasă. Incorporați pur și simplu un avocado pasat în compoziția negresei, în loc de gem.

Înghețată pe băț cu avocado, lămâie și mentă

Preparați un sirop la rece din frunze de mentă zdrobite, apă și miere. Mixați 2 avocado în blender cu sucul de la 2 lime până obțineți o cremă fină. Adăugați 160 g de lapte de cocos și 550 ml de sirop de mentă. Tunați compoziția obținută în forme de popsicle. Congelați-le și apoi serviți-le ca pe înghețată.

Omletă sau chiftele cu avocado

Amestecați 50 g de făină cu 1 ou. Adăugați 130 g de boabe de porumb dulce, 1 ceapă verde (sau uscată) tocată mărunt, sare și alte condimente preferate. Tăiați 1 avocado cubulețe și adăugați-l în compoziție, împreună cu 2 linguri de suc de lămâie. Amestecați până la omogenizare. Formați chiftele în palme și prăjiți-le în ulei încins.

Mască de față de avocado și castravete

Mixați în blender o jumătate de avocado cu o jumătate de castravete, până obțineți o pastă fină. În compoziție mai puteți adăuga și 1 albuș de ou, puțin lapte și/sau miere. Aplicați puțină mască pe față și masați cu mișcări circulare. Lăsați pasta să acționeze 30 de minute, apoi clătiți cu apă călduță și la final cu apă rece.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.