Tartă de sezon, cu CAISE și IAURT – răcoritoare, parfumată

Prăjiturile cu fructe de vară sunt foarte răcoritoare și savuroase. Tarta cu caise sau piersici este absolut delicioasă. Iese foarte bună și fără zahăr deloc, sau cu mai puțin zahăr decât o cere rețeta tradițională. Cu cât mai puțin zahăr folosiți, cu atât mai mult se va simți gustul acrișoraromat al caiselor.

Tartă cu Caise

Tartă cu Caise

Am ales două variante de rețete.

Tartă cu caise cu iaurt – rețetă

Ingrediente

• 500 g de caise
• 6 linguri de iaurt
• 6 ouă + 2-3 albușuri
• 8 linguri de ulei
• 300 g de făină
• 100 g de zahăr
• 1 pliculeț de praf de copt
• esență de vanilie

Preparare

Spargeți ouăle într-un bol și adăugați zahărul. Dacă vreți ca tarta să iasă mai dulce, folosiți 200 g de zahăr. Amestecați cu mixerul, apoi turnați ușor uleiul, ca la maioneză, până se incorporează toată cantitatea. La final, adăugați iaurtul și făina cu praful de copt. Puneți și esența de vanilie. Amestecați ușor, cu o lingură de lemn.

Tartă cu Caise Rețetă

Tartă cu Caise Rețetă

Pregătiți tava. Puneți un pic de ulei și tapetați-o cu hârtie de copt. Turnați compoziția tartei în tavă, și nivelați. Așezați caisele tăiate felii sau sferturi, pe toată suprafața blatului. Bateți cele 2-3 albușuri spumă tare cu puțin zahăr, și adăugați spuma obținută peste caisele din tavă.

Tartă cu Caise

Tartă cu Caise

Introduceți tava în cuptorul încins, pentru 40-50 de minute. Lăsați tarta să se coacă la foc potrivit. Faceți testul cu scobitoarea, și scoateți-o când e gata.

Tartă cu Caise

Tartă cu Caise

Tartă de caise cu unt – rețetă 

Tarta cu unt iese mai puțin pufoasă decât cea cu iaurt. Este mai umedă la interior și mai densă.

Ingrediente

• 500 g de caise
• 5 ouă
• 200 g de unt
• 100-200 g de zahăr
• 200 g de făină
• 2 lingurițe de praf de copt
• esență de vanilie

Preparare

Frecați untul (la temperatura camerei) cu zahărul într-un bol încăpător, până se omogenizează. Adăugați și gălbenușurile (separat în prealabil) și amestecați bine. Combinați făina cu praful de copt și incorporați-o în amestec amestec. Cu o lingură de lemn, amestecați totul ușor.

Într-un vas separat, bateți albușurile spumă, până se fac tari și nu mai curg. Adăugați spuma de albușuri în bolul cu celelalte ingrediente, și omogenizați ușor, cu mișcări de sus în jos, până când aceasta se incorporează complet.

Tartă cu Caise

Tartă cu Caise

Îmbrăcați o tavă dreptunghiulară, pătrată sau rotundă cu hârtie de copt. Turnați trei sferturi din compoziția blatului în tavă, apoi așezați bucățile de caise, tăiate felii pe toată suprafața. Turnați deasupra și restul blatului și nivelați.

Dați tava la cuptorul bine încins, și lăsați tarta să se coacă la foc medic cel puțin 40 de minute.

Tăiați și porționați tarta după ce s-a răcorit bine.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.