Alifie rusească din PĂTLAGINĂ și OU, bună la toate, inclusiv sinuzită, bronșită și inflamații ovariene – rețetă simplă

Această alifie străveche provine din Rusia, și este folosită de secole pentru vindecarea unei game variate de probleme ale pielii și nu numai. Este foarte ușor de preparat acasă. Aveți nevoie doar de 3 ingrediente.

Alifie Rusească

Alifie Rusească

Alifie rusească – rețetă

Ingrediente

• 400 ml de ulei de pătlagină
• 1 ou
• 60 g de ceară de albine

Preparare

Uleiul de pătlagină se prepară acasă, cu ulei de măsline. Se pun 9 g de plantă tânără (culeasă dimineața – rădăcină, tulpini și frunze abia formate, spălată bine, ștearsă cu un șervețel și lăsată la zvântat la loc răcoros câteva ore) într-un borcan de sticlă, și se toarnă deasupra 175 ml de ulei de măsline. Amestecați cu o lingură de lemn, asigurându-vă că planta este complet acoperită de ulei. Închideți bine borcanul și lăsați planta la macerat 2-3 săptămâni, la loc cald. La final, uleiul se strecoară și se plasează în sticle de culori închise. Acest ulei se poate folosi și la salate.

Pentru prepararea alifiei, fierbeți oul, separați gălbenușul și pasați-l fin. Puneți uleiul de pătlagină într-o cratiță și adăugați ceara de albine. Lăsați acest amestec la foc redus, până când ceara se topește în ulei. După ce începe să fiarbă, adăugați gălbenușul pasat treptat.

Uleiul va începe să facă spumă. Luați vasul de pe foc, așteptați puțin până când spuma scade, și puneți din nou amestecul pe foc. Adăugați restul gălbenușului, amestecând constant. Când amestecul devine maro închis la culoare, alifia este gata. Luați vasul de pe foc și lăsați preparatul în repaus circa 15-20 de minute.

Strecurați amestecul printr-un tifon gros într-un borcănel de sticlă. Această alifie poate fi păstrată 10 luni la frigider.

Moduri de utilizare

Extern

Alifia de pătlagină și ou poate fi folosită extern, pentru vindecarea rănilor (inclusiv a celor deschise), arsurilor, ulcerațiilor, palmelor și călcâielor crăpate, regiunilor dureroase. În cazul hemoroizilor, se pune puțină alifie pe un tampon sau pe o bucată de vată, se aplică pe regiunea anală afectată, și se lasă să acționeze peste noapte. Acest tratament se face 10 zile la rând, sau până când apar rezultate favorabile.

Intern

Această minunată alifie poate fi administrată și oral, câte ½ linguriță, de 3 ori pe zi, înainte de mese, pentru bronșită, anghină purulentă (inflamația faringelui și amigdalelor), amigdalită, inflamații ovariene. Pentru sinuzită, puneți 1 lingură de alifie într-o pipetă și introduceți-o în fiecare nară, din oră în oră.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. prepararea in casa a uleiului de patlagina…….culeasa si dimineata…..in rest e interesant, doar ca pt citadini greu de facut

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.