CARTOFI la cuptor cu ROZMARIN – pur și simplu delicioși

Cartofii copți la cuptor cu mirodenii sunt o alternativă excelentă pentru cartofii prăjiți (care sunt cancerigeni din cauza unei substanțe numite acrilamidă, rezultată în urma procesului de prăjire în ulei).

Cartofi Wedges la Cuptor cu Rozmarin Rețetă

Cartofi Wedges la Cuptor cu Rozmarin Rețetă

Cartofi la cuptor cu rozmarin – rețetă

Pe lângă faptul că sunt absolut delicioși preparați în această manieră, cartofii copți la cuptor își păstrează proprietățile și conținutul nutritiv nealterat.

Ingrediente

• 4-5 cartofi
• ½ linguriță de rozmarin uscat
• 4 căței de usturoi
• 1 linguriță de sare
• 3 linguri de ulei de măsline
• opțional: piper, boia de ardei, chimen, busuioc, cimbru

Preparare

Curățați cartofii de coajă, apoi spălați-i bine, pentru a elimina excesul de amidon. Aveți mai multe variante de a tăia cartofii. O variantă sunt “cartofii wedges” (rețetă americană), care se taie pe jumătate în lățime, apoi fiecare jumătate într-o altă jumătate, și apoi felii, până rezultă sferturi grosuțe.

Varianta mai simplă, și mai românească, este să tăiați cartofii felii mari.

Ungeți o tavă lungă cu puțin ulei. Așezați Se cartofii (tăiați după bunul plac) într-un singur strat. Stropiți-i cu ulei de măsline, sare, rozmarin, usturoi tăiat cubulețe mici sau zdrobit, și alte condimente, dacă folosiți. Sunt foarte buni numai cu rozmarin, deoarece le dă o aromă senzațională.

Cartofi la Cuptor cu Rozmarin

Cartofi la Cuptor cu Rozmarin

O altă variantă este să puneți cartofii tăiați într-un bol încăpător, să adăugați peste ei uleiul și mirodeniile, și să îi amestecați cu mâna, pentru a se condimenta bine. Așezați-i apoi în tavă. Îi puteți stropi chiar și cu puțină zeamă de lămâie.

Introduceți tava cu cartofii în cuptorul încins. Pentru a deveni moi, cartofii au nevoie de circa 40-60 de minute, sau mai puțin, în funcție de cât de groși i-ați tăiat. Încercați-i cu o furculiță înainte de a-i scoate, pentru a fi siguri că sunt copți. Vor căpăta o culoare aurie frumoasă, și vor fi moi ca niște pernuțe.

Sunt foarte buni simpli, dar îi puteți servi cu o salată, sau ca garnitură la o altă mâncare ușoară.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.