DEODORANT natural eficient – rețetă la domiciliu

Cei mai mulți dintre noi nu știm să facem diferența între antiperspirante și deodorante. Antiperspirantele stopează complet transpirația, astfel încât substanțele chimice pe care acestea le conțin blochează porii, iar deodorantele și parfumurile doar elimină mirosul neplăcut de transpirație.

Deodorant Natural Rețetă

Deodorant Natural Rețetă

Transpirația este un proces natural, iar corpul uman are nevoie să transpire. De aceea, utilizarea produselor care opresc transpirația pot fi dăunătoare pentru sănătate deoarece blochează glandele sudoripare și implicit capacitatea acestora de a elimina toxinele din corp, fapt care ar putea afecta sistemul limfatic. Întrucât toate sistemele din organism sunt foarte bine conectate, blocarea sistemului limfatic poate afecta întregul sistem imunitar.

Deodorantele naturale sunt o alegere mult mai bună. Acestea nu doar că nu înfundă porii cu chimicale, ci conțin și săruri minerale, uleiuri și plante care ajută la echilibrarea nivelului pH-ului pielii și la reducerea riscului de dezvoltare a bacteriilor. Aloe vera și coriandrul sunt două exemple de plante care acționează ca niște antiperspirante naturale.

Deodorant natural din ulei de cocos – rețetă

Bicarbonat de sodiu, ulei de cocos și amidon sunt singurele ingrediente de care avem nevoie pentru a prepara un deodorant natural capabil să mențină prospețimea pielii pe tot parcursul zilei.

Ingrediente

• 20 g de bicarbonat de sodiu
• 16 g de amidon
• 35 g de ulei de cocos

Preparare

Amestecați bicarbonatul și amidonul într-un bol mic. Adăugați uleiul de cocos și amestecați până când obțineți o pastă fină, cremoasă. Transferați acest amestec într-un recipient de plastic și dați-l la frigider până când se întărește.

După ce s-a întărit, scoateți deodorantul din formă și mutați-l într-un recipient gol de la un deodorant vechi, dacă aveți în casă.

Acesta funcționează la fel de bine ca orice deodorant din comerț, și nu lasă pete albe pe haine. Uleiul de cocos este unul din cele mai eficiente remedii naturiste împotriva mirosului neplăcut al transpirației. Poate fi folosit și ca atare, aplicând un strat subțire cu degetul pe zona axilelor. Uleiul de cocos este solid, dar se topește repede la căldură sau în contact cu pielea.

Cantitatea de deodorant rezultat din ingredientele recomandate va ajunge 1-2 luni.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Este excelent! Eu am adaugat si cateva picaturi de ulei de arbore de ceai care este antiseptic.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.