Biluțe dulci de orez – desert de post

Acesta face parte din categoria de deserturi de casă vegetale, care se prepară fără foc, cunoscute sub numele de deserturi raw vegan. Biluțele cu orez sunt ușor de făcut, și foarte practice.

Biluțe cu Orez

Biluțe cu Orez

Biluțe de orez – rețetă

Adeptele gătitului raid, natural și sănătos vor fi cu siguranță atrase de această rețetă, inspirată din bucătăria vietnameză. Se pot servi ca un dulce de zi cu zi, sau pentru un eveniment special.

Ingrediente

• 1 cană de orez
• 2 căni de apă
• 200 g de ciocolată de post
• 4 linguri de nucă de cocos
• 4 linguri de stafide
• 2 linguri de vișine din compot sau din vișinată
• 1 fiolă de esență de vanilie sau de rom
• 1 lingură de cacao
• 2 linguri de zahăr pudră (sau mai mult, după gust)

Preparare

Se fierbe orezul în apă, și după ce s-a înmuiat bine, se lasă la răcit. (Dacă nu țineți post, fierbeți orezul în lapte). Se pun și stafidele la hidratat într-un bol cu apă cât să le acopere.

Între timp, se topește ciocolata la foc mic (sau la bain-marie), și se pun toate ingredientele într-un robot de bucătărie, inclusiv orezul fiert și stafidele umflate. Se mixează bine, până când rezultă o pastă omogenă.

Din acest aluat, încep a modela biluțe între palme. În mijlocul fiecărei biluțe se introduce câte o vișină. Dacă nu aveți vișine, folosiți alune, merișoare, sau alte fructe. După ce se formează, biluțele se tăvălesc prin nuca de cocos. Se pun într-o cutie cu capac și se dau la frigider, pentru a se întări. Se pot folosi și banane la acest desert.

Dacă aveți nevoie de mai multă inspirație pentru un desert hrănitor, sănătos și crud, încercați aceste rețete similare:

Biluțe cu Biscuiți, Curmale și Nucă de Cocos – Desert Rapid, Fără Foc

Biluțe cu Nuci, Biscuiți și Cocos – Desert Crud, de Post 

Biluțe Energizante – Desert Sănătos Fără Foc

Batoane Energizante din Semințe și Fructe – Desert Rapid, Fără Foc și Fără Zahăr 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.