Rețetă TONIC pentru circulație, detoxifiere, imunitate, boli cronice

Acest tonic este inspirat din rețetele doctorului Schultz, și cuprinde câteva din cele mai „arzătoare” ingrediente naturale, dotate cu o forță terapeutică foarte mare. Se pare că acest tonic poate vindeca orice, și este ușor ușor de preparat acasă. Se folosește ceapă, usturoi, hrean, ghimbir și ardei iute. Este un tonic fierbinte, puternic stimulator al sănătății, mai ales în perioada rece, când majoritatea dintre noi suntem victime ușoare răcelilor, gripei și afecțiunilor respiratorii.

Tonic Pentru Circulație și Detoxifiere

Tonic Pentru Circulație și Detoxifiere

Tonic pentru sănătate:  rețetă

Ingrediente

• 42 g de ceapă albă sau roșie
• 42 g de rădăcină de ghimbir
• 42 g de hrean
• 20 g de ardei iute sau pulbere de chili
• 1 litru de oțet de mere
• 2-3 căței de usturoi

Preparare

Trebuie menționat de la început că pentru a prepara un tonic puternic, trebuie să folosim doar ingrediente proaspete. Toate ingredientele se taie mărunt sau de dau pe răzătoare, și se introduc într-o sticlă sau într-un borcan de culoare închisă. Se toarnă oțetul, se închide ermetic și se lasă 2 săptămâni la macerat, agitând preparatul zilnic.

Administrare

După acest interval, preparatul se strecoară, iar tonicul rezultat se poate lua ca atare, ca medicament – câte 1-2 linguri înainte de masă, de 2-3 ori pe zi, sau se poate adăuga la mâncăruri (marinate, sosuri pentru fripturi). Se poate prepara și în cantități mai mari, întrucât este conservat bine în oțet. Tonicul se poate păstra chiar și un an, dacă este ținut la frigider, sau la loc rece și întunecos.

Efecte terpeutice

Formula acestui tonic este foarte puternică, ideală pentru populația societății moderne, predispusă mai mult ca oricând la boli cronice, incurabile, sau greu de vindecat. Majoritatea componentelor acestui tonic ajută la stimularea circulației și curățarea sângelui, și întărirea sistemului imunitar. Tonicul ajută de asemenea la detoxifierea organismului, la tratarea și prevenirea gripei, răcelii și tusei în sezonul rece. Este un remediu medicinal foarte puternic, și se poate administra inclusiv în caz de boli grave.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. reteta asta e mai clara ,mai era una in care nu se specifica ce fel de ardei trebuie iuti sau pur si simplu, ardei rosii.

  2. Imi aduc aminte cind eram copil, bunica mea batrina, prepara mereu hrean amestecat cu miere de albine. In ce malattie se foloseste? Stie cineva?

    • Mierea cu hrean e buna pentru raceala ,gripa ,se adauga otet de mere cu miere si se poate consuma ca sos la perste ,legume fierte, carne , salate dupa preferinta fiecaruia, e f. gustos si sanatos.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.