Sorbet din flori de păpădie – rețetă de primăvară

Păpădia este o plantă medicinală prețioasă pentru sănătate, mai ales pentru ficat și bilă.

Tulpinile de păpădie ajută de pildă la tratarea hepatitelor ușoare sau cronice, cum este hepatita B sau C.

Sorbet din flori de păpădie – rețetă de primăvară

Sorbet din flori de păpădie – rețetă de primăvară

Din frunzele de păpădie se poate face o salată detoxifiantă, sau un ceai diuretic și laxativ.

Florile de păpădie sunt și ele comestibile, și le putem folosi la o rețetă extrem de atractivă: sorbet.

Sorbet din flori de păpădie – rețetă

Acest desert unic are un gust primăvăratic, răcoritor și cu totul deosebit.

Unii care au preparat sorbet din flori de păpădie spun că are o aromă plăcută de pere și miere.

Ingrediente

• 1 kg de flori de păpădie proaspăt culese (dintr-o zonă nepoluată)
• 3 căni de apă de izvor sau plată
• 1 cană de zahăr
• 3 linguri de suc de lămâie

Preparare

De îndată ce am cules florile, ne putem apuca să tăiem petalele galbene cu un foarfece ascuțit. Trebuie să încercăm pe cât posibil să folosim doar părțile galbene ale florilor, fără părțile albe sau verzi, care sunt amare la gust.

Punem petalele de păpădie într-o sită cu ochiuri fine și le clătim rapid sub un jet de apă rece, pentru a elimina insectele sau a alți dăunători, apoi le lăsăm la scurs.

Vezi si reteta cu Sirop de PĂPĂDIE

Între timp, preparăm siropul. Amestecăm apa și zahărul într-o cratiță mică, și o punem pe aragaz la foc mediu.

De îndată ce amestecul începe să fiarbă, luăm vasul de pe foc și adăugăm petalele de păpădie bine scurse. Punem capacul, și lăsăm totul la infuzat timp de 1 oră.

După acest interval, folosim din nou sita cu ochiuri fine pentru a strecura siropul. Adăugăm la siropul bine strecurat sucul de lămâie, amestecăm, și turnăm sorbetul lichid într-un recipient. Putem folosi cutii de înghețată sau un borcan.

Congelăm sorbetul peste noapte sau cel puțin 8 ore. După acest interval, scoatem sorbetul și-l mixăm la blender, sau la filtrul de înghețată (cine are). Ultimul pas este să dăm sorbetul la congelator pentru 3 zile, nu mai puțin.

Sfaturi importante

Când culegem florile de păpădie, este bine să le îndesăm într-un borcan de sticlă, pentru a intensifica aroma.

Florile recoltate dimineața au un gust mai dulce, și cu cât mai repede le folosim la prepararea sorbetului, cu atât mai dulce va fi desertul.

Secretul reușitei este să nu scoatem sorbetul din congelator mai devreme de cele 3 zile, oricât de mare ar fi dorința noastră să-l gustăm mai repede.

Păpădia trebuie consumată cu moderație de persoanele care suferă de ulcer sau gastrită, sau probleme cu retenția de apă.

Ce este sorbetul

Sorbetul nu este o înghețată, ci un desert la fel de dulce ca o înghețată, dar ușor mai aerat și puternic în arome.

Sorbetul se prepară din suc sau piure de fructe înghețate. Pentru necunoscători, sorbetul a fost inventat cu mult timp înaintea înghețatei clasice. Îi lipsește laptele, smântâna și frișca, de aceea este un desert preferat de mulți vegetarieni.

Conține în schimb sirop de zahar și uneori alcool (votcă). Italienii au adăugat la prepararea sorbetului și puțină bezea, pentru un aspect mai voluminos și pufos.

Sorbetul este servit ca desert sau ca o gustare în meniurile franțuzești sofisticate, între mai multe feluri de mâncare grele.

Se poate folosi orice fel de fruct la pregătirea sorbetului, și poate fi îndulcit cu zahăr sau miere. Îi putem adăuga diferite arome preferate: de ciocolată, cafea, nuci, lămâie, lavandă, etc.

Sursă: http://papertuesday.wordpress.com/2012/04/04/dandelion-flower-sorbet-recipe/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]