Nu mai cumpărați APĂ de GURĂ din comerț – poate cauza CANCER! (rețete naturale)

Cercetătorii de la Universitatea din Glasgow au descoperit că apele de gură din comerț au un potențial cancerigen de care trebuie să ținem seama.

Utilizarea acestora de 3 ori pe zi sau mai mult, crește riscul de cancer. Studiul lor a fost publicat în Jurnalul Oral Oncology.

Apele de gură trebuie prescrise de medicul dentist, doar în anumite afecțiuni. Ele nu trebuie folosite cu regularitate de către oricine, spune dr. David Conway, autorul acestei cercetări.

Pentru a ne păstra sănătatea dinților este suficient să ne spălăm pe dinți și să folosim ața dentară, vizitând stomatologul din când în când.

Acesta avertizează de asemenea împotriva utilizării apei de gură pentru a masca mirosul neplăcut de tutun sau alcool. 

Folosirea apei de gură este mult mai periculoasă pentru consumatorii de alcool. Alcoolul pe care aceasta îl conține „ajută” substanțele cauzatoare de cancer precum nicotina să pătrundă în mucoasa bucală.

Prin clătirea gurii cu aceste produse se dezvoltă o substanță numită acetaldehidă, un compus cu potențial cancerigen, care se acumulează în gură.

Un alt studiu, publicat în Australian Dental Journal în anul 2009 a arătat că alcoolul din apa de gură crește riscul de cancer oral de 9 ori mai mult la fumătorii activi.

Autorii acestui studiu susțin că experții în sănătate nu ar trebui să recomande utilizarea pe termen lung a apelor de gură care conțin alcool.

_________________________________________________________________________________________________________

Vă propunem câteva rețete simple de apă de gură naturală pe care le puteți prepara singuri în casă, din ingrediente la îndemână. 

 Apă de gură de mentă

Amestecați ½ cană de apă distilată cu 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un borcan de sticlă. Adăugați câte 2 picături de ulei esențial de mentă și ulei esențial de arbore de ceai (tea tree).

Amestecați și folosiți soluția obținută ca o apă de gură normală. Sunt suficiente 2-3 lingurițe pentru o clătire de 1-2 minute.

La fel de bun este și ceaiul de mentă, folosit la clătirea gurii, simplu sau în combinație cu rozmarin. Plantele se lasă la infuzat în apă 24 de ore.

Menta are proprietăți antibacteriene și ajută la împrospătarea respirației în mod natural. Bicarbonatul de sodiu reglează nivelurile pH-ului din gură și îndepărtează petele de pe dinți.

Apă de gură cu lămâie

Amestecați 1 linguriță de suc de lămâie cu 1 linguriță de miere într-o cană cu apă. Amestecați și folosiți soluția ca apă de gură. Sau amestecați 12 picături de ulei esențial de lămâie cu 2 lingurițe de gel de aloe vera în 100 ml de apă.

Lămâia combate bacteriile asociate cu cariile dentare, ajută la albirea danturii și împrospătează respirația.

Apă de gură cu pătrunjel

Puneți câteva crenguțe de pătrunjel și câteva cuișoare la fiert cu 2 căni de apă. Fierbeți-le câteva minute, apoi strecurați lichidul. După ce s-a răcorit, folosiți-l ca apă de gură după mese.

Pătrunjelul este un odorizant excelent pentru cavitatea bucală. Conține clorofilă, care are proprietăți antibacteriene. Totodată, stimulează fluxul salivei, care la rândul ei curăță dinții și îndepărtează bacteriile.

Apă de gură cu oțet de mere

Amestecați 2 lingurițe de oțet de mere natural cu 1 cană de apă caldă. Folosiți soluția ca apă de gură.

Oțetul de mere are proprietăți antiseptice deosebite. Distruge bacteriile care cauzează placa dentară bacteriană și previne halena.

Nu înghițiți niciodată soluția pe care ați folosit-o la clătirea gurii, deoarece conține bacterii.

_________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. DIY Remedies, DIY Mouthwash to Keep your Breath Fresh: http://diyremedies.org/mouthwash-for-breath-fresh/

2. Mirror, Experts warn using mouthwash more than twice a day can give you cancer: http://www.mirror.co.uk/lifestyle/health/mouthwash-cancer-link-using-mouthwash-3363483

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.