Ruladă din FRUCTE și SEMINȚE – fără zahăr, fără făină, fără coacere

Această rețetă este dedicată în mod special vegetarienilor și iubitorilor de deserturi raw-vegane, obținute din ingrediente vegetale și 100% crude.

Pe lângă faptul că nu necesită preparare termică, acest desert nu conține zahăr alb, nici făină. Se folosesc doar fructe și semințe. Este deosebi de dulce și aromat datorită fructelor uscate.

Rulada din fructe uscate

Rulada din fructe uscate: Made to create

Se pot folosi diverse tipuri de semințe și nuci, după preferință și posibilități. Improvizați după imaginație, folosind diferite combinații.

Ruladă raw-vegan – rețetă

Ingrediente pentru foaia albă

• 5 linguri de stafide albe
• 4 linguri de nucă de cocos
• 4 linguri de migdale sau caju crude
• 2 linguri de semințe de susan

Ingrediente pentru foaia maro

• 5 linguri de stafide negre
• 2 linguri de pudră de cacao sau carob (roșcove)
• 5 g de alune sau nuci crude
• 5 linguri de semințe de floarea-soarelui crude

Preparare

Pentru a prepara foile, mixați și măcinați stafidele și respectiv semințele, migdalele și alunele. Puteți lăsa câteva alune, nuci sau migdale bucăți mai mari, pentru o textură mai crocantă.

Procedați pe rând, măcinând întâi ingredientele pentru foaia albă, apoi pentru foaia închisă la culoare. Puneți-le în boluri separate și frământați-le cu mâna până obțineți două aluaturi omogene, lipicioase, ușor de modelat.

Luați compoziția albă, modelați-o sub forma unei bile. Așezați pe masă o folie alimentară de plastic și peste ea bila de aluat. Peste aluat mai așezați o folie de plastic, pentru a o putea întinde mai ușor cu sucitorul.

Întindeți foaia într-o formă pătrată, modelând-o și cu ajutorul mâinilor.

Procedați la fel și cu cealaltă foaie maro, așezând-o deasupra celei albe. Sau puteți să le aranjați invers – cea maro la exterior și cea albă în interior.

Rulați foile împreună, într-un sul (ca la salamul de biscuiți). În cazul în care foaia de la exterior se fisurează, o puteți lipi pe măsură ce rulați cu mâinile.

La final, strângeți bine sulul și modelați-l pentru a-i da un aspect cât mai „perfect”. Puneți-l pe masă și apăsați-l cu mâinile dinspre centru înspre margini pentru a scoate aerul din interior și a-l putea tăia fără probleme.

Lăsați-l să stea în frigider câteva ore, apoi poate fi tăiat felii. Rulada se poate servi în locul altor deserturi, sau chiar în locul micului-dejun, întrucât este foarte sățioasă și hrănitoare.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.