Cea mai bună CONOPIDĂ la cuptor cu CAȘCAVAL – după rețeta lui Jamie Oliver

Ingredientul-surpriză la această mâncare de conopidă este adaosul de broccoli, pe care Jamie îl folosește pentru a prepara din el un sos special.

Rețeta a fost preparată cu conopidă congelată, care este de două ori mai ieftină decât cea proaspătă. Jamie Oliver a vrut să demonstreze că aceasta poate fi la fel de gustoasă ca și cea proaspătă.

Conopidă la Cuptor cu Cașcaval – rețeta lui Jamie Oliver

Conopidă la cuptor – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de conopidă
• 500 g de broccoli
• 75 g de cașcaval
• 50 g de făină
• 50 g de unt
• 600 ml de lapte
• 2 felii de pâine integrală
• 2 căței de usturoi
• 2 crenguțe de cimbru proaspăt
• opțional: 25 g de fulgi de migdale

Preparare

Aprindeți cuptorul și lăsați-l la încins la 180 de grade Celsius. Curățați cățeii de usturoi și tocați-i mărunt. Puneți-i într-o tigaie la foc mediu cu untul.

Când untul s-a topit, adăugați făina amestecând continuu, până la incorporare. După 1 minut, turnați laptele amestecând continuu.

Adăugați buchețelele de broccoli, amestecați și lăsați să fiarbă circa 20 de minute, sau până când broccoli s-a înmuiat.

Introduceți blenderul și pasați până obțineți o compoziție cremoasă, ca un sos. Dacă este prea gros, mai puteți adăuga puțin lapte.

Adăugați jumătate din cantitatea de cașcaval, ras pe răzătoare. Adăugați sare și alte condimente, după gust.

După ce ați desfăcut conopida buchețele mici și le-ați spălat, puneți-le într-un vas yena sau într-o altă tavă de cuptor. Turnați deasupra sosul de broccoli și radeți deasupra restul de cașcaval.

Mixați feliile de pâine în robot, cu cimbrul, migdalele (dacă folosiți), puțin ulei de măsline, un praf de sare și piper, până se zdrobesc și se fac firmituri.

Presărați firmiturile de pâine peste sos, acoperind toată suprafața vasului. Acestea vor crea o crustă deosebit de gustoasă. În locul feliilor de pâine mărunțite puteți folosi pesmet sau miez de nucă zdrobit mărunt.

Introduceți tava în cuptor și lăsați conopida circa o oră, sau până când devine fragedă la interior și aurie pe deasupra.

Sursă: Jamie Oliver, The best cauliflower & broccoli cheese 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.