OȚETUL de MERE accelerează pierderea în greutate și scade glicemia

Așa cum arată datele istorice, oțetul de mere a fost de la început folosit ca un medicament pentru cei bolnavi. Hippocrate, părintele medicinei antice, prescria oțetul de mere ca o soluție tonică pentru tusea persistentă și îl utiliza pentru vindecarea rănilor.

Oțet de Mere

Oțet de Mere

Studiile confirmă astăzi faptul că oțetul de mere are beneficii nebănuite pentru sănătate, între care controlul nivelului de zahăr din sânge și a greutăți corporale.

Oțetul de mere și diabetul

Oțetul de mere a demonstrat că poate influența pozitiv nivelurilor de zahăr din sânge și are un impact important asupra modului în care funcționează insulina. Studiile pe animale și pe oameni au arătat că oțetul de mere îmbunătățește sensibilitatea la insulină cu 19-34% în timpul unei mesei bogate în calorii și reduce nivelurile de zahăr din sânge și răspunsurile la insulină.

Un studiu realizat de japonezi în anul 2003 a descoperit că oțetul de mere are proprietăți anti-glicemice semnificative, și poate juca un rol important în reglarea nivelurilor de zahăr din sânge la persoanele cu diabet de tip 2.

Conform unui studiu publicat în 2007 în Jurnalul American de Diabet, persoanele care au consumat câte 2 linguri de oțet de mere înainte de o masă au prezentat o reducere de 4-6% a nivelului glicemiei à jeun, ușor mai mare decât în urma tratamentului medicamentos standard. Un alt studiu a arătat că femeile care au consumat oțet de mere la o masă au avut o reducere de 55% a răspunsului glucozei din sânge.

Oțetul de mere și pierderea în greutate

Un studiu realizat pe un grup de 155 de persoane obeze din Japonia a arătat că 1-2 linguri de oțet de mere pe zi poate reduce grăsimea viscerală (din jurul abdomenului), circumferința taliei, indicele de masă corporală și nivelul triglceridelor serice.

Există mai mulți factori care contribuie la pierderea în greutate la persoanele care consumă oțet de mere. Oțetul de mere încetinește absorbția carbohidraților și trecerea alimentelor prin stomac, menținându-ne astfel sătui mai mult timp, ajută la reglarea apetitului și crește energia. În plus, acesta susține detoxifierea ficatului și stimulează excreția de acizi biliari fecali.

Pentru a extrage aceste beneficii, oțetul de mere poate fi folosit la salate, sau adăugat într-un pahar cu apă și consumat ca un tonic înainte de o masă bogată în calorii sau proteine, care au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerate corespunzător. Atenție, unele studii au arătat că oțetul de mere poate cauza eroziune dentară.

Surse articol:

1. http://care.diabetesjournals.org/content/27/1/281.long

2. http://care.diabetesjournals.org/content/30/11/2814.full

3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19661687

4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16015276

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]