1 linguriță pe zi din acest CONDIMENT reduce grăsimea de sub piele și din sânge (studiu)

Noi cercetări au arătat că pulberea de chimion (Cuminum cyminum) poate stimula pierderea în greutate prin două căi. Acest condiment reduce țesutul adipos (grăsimea de sub piele) și scade nivelul mare al grăsimilor din sânge (colesterol ș trigliceride). Chimionul nu trebuie confundat cu chimenul. Sunt două condimente diferite. Semințele de chimion sunt mai iuți și mai deschise la culoare.

Pudră de Chimion Măcinat

Pudră de Chimion Măcinat

Studiu

Cercetătorii de la Universitatea de Științe Medicale din Iran au împărțit în mod aleatoriu 88 de femei supraponderale în 2 grupuri. Timp de 3 luni, ambele grupuri au primit consiliere nutrițională și au redus aportul zilnic de calorii cu 500. Însă femeilor din unul din grupuri li s-a administrat în plus câte 3 grame (un pic mai puțin de 1 linguriță) de pudră de chimion pe zi, amestecat în 150 g de iaurt. Aceeași cantitate de iaurt a fost administrată și celuilalt grup, însă fără pudra de chimion.

Chimionul ajută la pierderea a 13 kg în 3 luni

La finalul celor 3 luni de studiu, femeile care au consumat chimion au pierdut cu 3 kg mai mult decât femeile din celălalt grup, dintr-un total de 13 kg pierdute în acest interval.

Mult mai impresionant este faptul că femeile din grupul care au luat chimion au prezentat o scădere semnificativă a țesutului adipos (grăsime corporală) cu 14.64%
—aproape triplu decât 4.91% – procentul înregistrat în cazul celuilalt grup.

Au existat și alte beneficii, la nivelul sănătății interne a corpului. La femeile care au luat chimion, nivelul trigliceridelor (grăsimile nesănătoase din sânge) au scăzut cu 23 de puncte, comparativ cu celălalt grup (5 puncte). Inclusiv nivelul colesterolului rău a scăzut cu 10 puncte în urma consumului de chimion.

Cum funcționează

Cum anume se explică aceste schimbări dramatice în ceea ce privește greutatea corporală și grăsimea din sânge și celule după consumul acestui condiment banal?

În primul rând, trebuie să spunem despre chimion că este foarte bogat în fitosteroli, substanțe chimice din plante care inhibă absorbția colesterolului în corp.

Întrucât aceasta este prima cercetare de acest gen, menită să arate că chimionul are beneficii asupra greutății corporale, autorii studiului speculează de asemenea faptul că acest condiment, la fel ca și altele, crește temporar rata metabolică.

Cum se administrează

Pentru a beneficia de aceste efecte, puteți folosi același mod de administrate ca femeile participante la studiu: 1 linguriță de pulbere de chimion (măcinat prin râșnița de cafea), amestecat într-un păhărel de iaurt simplu.

Semințe de Chimion

Semințe de Chimion

Alte variante includ adăugarea acestui condiment la mâncăruri (în special la cartofi, dovleac, morcovi sau conopidă), sau amestecarea lui cu alte condimente măcinate (usturoi, chilli, paprika sau boia de ardei iute), pentru a obține un mix pentru diferite preparate.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


23 comentarii

  1. Da ! are casa Favisan un ulei anticelulitic valoros cu ulei de chimen negru . Comprobat de mine !

  2. Hai sa fie si asta daca stau sa ma iau dupa toate ar trebui sa consum numai codimente 🙂 dar o sa incerc .

  3. Si are si o aroma deosebita.

  4. Chimion este chimin? De ce nu se da numele latin ca sa il confundam, va rog?

  5. Chimion,o fi in iraniana, documentati-va si recomandati in limba romana,si eu cred ca este chimen,mai sinteti si misteriosi,obligat trebuie sa deschizi ca sa citesti o prostie, voi omoriti oameni

    • Chimionul si chimenul sunt doua condimente diferite. Sunteti agresiva fix degeaba, pentru ca va e lene sa va documentati.

      Chimion (cuminum cyminum) – respectiv chimen (carum carvi) nu numai ca sunt plante diferite, dar fac parte din familii diferite. Chimionul e inrudit cu feniculul, iar chimenul e din familie cu patrunjelul si coriandrul.

      Gustul, aroma, si intrebuintarea in bucatarie sunt din nou total diferite.

      Dar…e mai usor sa fim agresivi si sa sarim cu gura fara sa ne informam. Degeaba aveti acces la internet…

    • Chimion=chimen(carum carvi)!E in lb.romana!

    • Chimionul este negru,si este rotund iar chiminulare semintele de culoare deschisa si sunt alungite.

  6. O SA INCERC SI VA DAU RASPUNS ! MULTUMESC

  7. Chimenul are semințele mai mici fata de chimion si gustul diferite le folosesc frecvent

  8. Ca tratament 7 zile pe luna în lunile noiembrie martie

  9. E vorba despre chimion ,care NU este acelasi cu chimen .Cica e mai puternic .mai iute .

  10. Cura cu argila va recomand.. intrati pe neet sa vedeti beneficiile.. eu sunt super multumita😉

  11. Dragilor,de ce va lipseste simtul masurii si al penibilului cind faceti afirmatii gratuite sau chiar timpe in domenii in care nu va pricepeti.?Fiecare meserie e treaba grea si nimeni nu e a tot cunoscator.Plantele pentru a nu le confunda NIMENI au denumirea stiintifica -latina – dupa care le puteti identifica. Daca in regnul animal omul este mamifer ca si vaca sau alte alea,alea, nu sintem identici unii cu altii, nici macar noi intre noi . Regnul vegetal (plantele } sint si ele impartite in- ordin, subordin, familie, subfamilie genuri, etc.In Romania se cunosc 129 plante in flora spontana salbatica ) si 56 specii in flora cultivata.Pentru cei dintre dvs. care nu stiti, spunind despre chimion ca este chimen ( desi au denumiri latinesti diferite ,este ca si cum ar fi identice morcovul cu mararul, telina, cucuta patrunjelul, etc toate apartinind familiei apiacee. Deci NU SINT IDENTICE chiar avind caractere comune, dar si diferite.Cind nu stiu e bine sa nu fiu caraghios facind pe desteptul. Multa sanatate si spor la informatii corecte.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.