Ceaiul de CICOARE ajută la SLĂBIT (studii)

Potrivit experților în sănătate, nu există un produs-minune care poate ajuta în mod individual la eliminarea surplusului ponderal.

Academicianul Ovidiu Bojor spune însă că fitoterapia ne oferă câteva plante cu proprietăți laxative, purgative, diuretice și depurative care pot fi folosite în tratamentul obezității.

Ceaiul de Cicoare Ajută la Slăbit

Aceste plante susțin procesul de pierdere în greutate prin faptul că accelerează tranzitul intestinal, favorizează eliminarea excesului de apă din țesuturi și echilibrează funcțiile glandulare.

Una din aceste plante este cicoarea. Se folosește rădăcina, care are efecte anorexigene, adică determină reducerea poftei de mâncare. Profesorul Ovidiu Bojor susține că nu s-a dovedit încă prin ce mecanisme rădăcina de cicoare acționează favorabil împotriva greutății corporale excesive.

Oamenii de știință de la Universitatea Maastricht – Departamentul de Biologie Umană și Nutriție au descoperit în rădăcina de cicoare un tip de fibră alimentară numită oligofructoză, care stimulează secreția hormonului sațietății, reduce aportul de energie și susține pierderea în greutate. Studiul a fost realizat în anul 2011 pe oameni.

O altă fibră solubilă extrasă din rădăcina cicoare, numită inulină, care are și efecte probiotice, crește senzația de sațietate sau plenitudine, fără să crească aportul de calorii sau nivelul zahărului din sânge.

Studiile clinice au demonstrat eficacitatea inulinei în diminuarea apetitului. Cercetătorii susțin că 6 g de inulină suprimă foamea și crește sațietatea la fel de mult ca 260 de calorii. Alte surse de inulină sunt bananele, ceapa, usturoiul, grâul și secara.

Mod de utilizare

Se poate folosi sub formă de infuzie sau decoct scurt (fierbere de 10 minute). Se folosește 1 linguriță de rădăcini mărunțite la 1 cană de apă. Se bea cu înghițituri rare, pe tot parcursul zilei. Se recomandă cure de lungă durată, până la 30 de zile.

Cicoarea are mult mai multe beneficii pentru sănătate: scăderea colesterolului LDL, prevenirea bolilor cardiovasculare, îmbunătățirea funcțiilor sistemului digestiv, previne cancerul, reduce durerile de artrită și stimulează sistemul imunitar.

Surse articol:
1. „Fitoterapie Tradițională și Modernă”, Ovidiu Bojor, Octavian Popescu
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21679485
3. http://www.livestrong.com/article/492480-inulin-weight-loss/
4. https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/health-benefits-of-chicory.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]