Cura cu LĂMÂIE pentru slăbit – profesorul Constantin Milică

Lămâia este unul din cele mai populare ingrediente în rețetele de slăbit. Este bine-cunoscută recomandarea de a bea dimineața un pahar cu apă cu puțin suc de lămâie.

Acest obicei zilnic poate ajuta nu doar la pierderea în greutate, ci și la o mai bună oxigenare a celulelor, îmbunătățirea digestiei, alcalinizarea corpului, și protejarea vaselor de sânge.

Cura cu Lămâie Pentru Slăbit

Cura cu Lămâie Pentru Slăbit

Cura cu lămâi pentru slăbit

Există foarte multe cure de slăbire pe bază de lămâie. Fitoterapeutul Constantin Milică de la Universitatea de Agronomie din Iași recomandă celor care doresc să elimine câteva kilograme în plus să încerce un regim de 19 zile cu suc proaspăt de lămâie.

Cantitatea sucul consumat va crește treptat, cu câte 1 lămâie pe zi pe durata curei. În prima zi se stoarce 1 lămâie și sucul obținut se adaugă în apă. Proporțiile pentru sucul de lămâie și apa sunt de 1:5.

În a doua zi, se va consuma sucul de la 2 lămâi, amestecat cu 5 părți de apă. În a treia zi, se va folosi sucul de la 3 lămâi, și tot așa, până în ziua a 10-a, când se vor folosi 10 lămâi.

Din ziua a 11-a, se va reduce doza cu câte 1 lămâie pe zi, până se ajunge iarăși la 1 lămâie pe zi.

Limonada obținută se bea pe stomacul gol, sau înainte de mese. Se poate adăuga și puțină miere.

Altă rețetă

Profesorul Constantin Milică recomandă un alt mod de folosire a lămâii pentru a pierde în greutate, în asociere cu ceai de mușețel.

Seara, se încălzesc 200 ml de apă și apoi se toarnă într-un bol încăpător. Se adaugă 1 lingură de flori de mușețel și se amestecă. Se taie apoi 1 lămâie felii și se adaugă în bol. Se amestecă și se lasă la macerat peste noapte. A doua zi, maceratul se strecoară (se storc bine și feliile de lămâie) și se bea pe stomacul gol.

Un studiu realizat pe șoareci a arătat că polifenolii din coaja de lămâie suprimă greutatea și acumularea de grăsime corporală. Atenție la lămâile tratate cu pesticide! Spălați-le cu bicarbonat și oțet înainte de a folosi coaja, sau evitați utilizarea acesteia, pentru mai multă siguranță.

Beneficiile sucului de lămâie

Sucul de lămâie susține procesul de pierdere în greutate prin faptul că stimulează diureza și detoxifierea corpului. Crește consumul de grăsimi depozitate la nivel subcutanat și ajută la eliminarea celulitei.

Este indicat în gută, afecțiuni ale ficatului, pietre la rinichi, diabet și poliartrită reumatoidă.

Datorită efectului protector asupra vaselor de sânge, sucul de lămâie este util în numeroase afecțiuni circulatorii, precum arterită, flebită, tromboflebită și varice.

Ajută inclusiv la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, fiind eficientă în ateroscleroză (previne depunerea de grăsimi și colesterol în pereții arterelor).

Lămâia are de asemenea efecte remineralizante, tonice nervoase și musculare.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.