MĂCEȘELE topesc GRĂSIMEA abdominală și ajută în pre-obezitate (studii)

Deși le asociem mai mult cu capacitatea lor de a ajuta la creșterea imunității și tratarea răcelilor și a afecțiunilor respiratorii, măceșele sunt fructe pe care studiile le-au arătat un aliat important în lupta pentru pierderea în greutate.

Măceșe

Măceșe

Folosite de mii de ani în scop medicinal, măceșele s-au dovedit un adjuvant eficient împotriva obezității. Studiile realizate pe animale au demonstrat că extractul de măceșe inhibă creșterea în greutate și reduce deopotrivă grăsimea viscerală (cunoscută popular și sub numele de “grăsime abdominală”).

Studiu

Cercetătorii au decis să afle dacă proprietățile anti-obezitate ale acestor fructe se aplică și în cazul oamenilor, nu doar a animalelor de laborator.

O echipă de cercetători din Japonia au realizat un studiu dublu-clinic de 12 săptămâni, pe 32 de persoane cu un indice al masei corporale peste 25, dar mai mic de 30. În categoria de peste 25 intră persoanele supraponderale, care nu au atins încă pragul obezității.

În fiecare zi, participanții la studiu au primit câte o tabletă mastecabilă care conținea fie un placebo, fie 100 mg de extract de măceșe. Dieta acestora nu a suferit nici o altă modificare specială pe durata studiului.

Cercetătorii au măsurat grăsimea abdominală (subcutanată și viscerală), procentul de grăsime corporală, greutatea și indicele de masă corporală la diferite momente pe durata studiului.

Rezultate

După 12 săptămâni, grăsimea abdominală, greutatea și indicele de masă corporală au scăzut semnificativ la grupul care a primit extract de măceșe, comparativ cu grupul placebo.

Procentul de grăsime corporală a celor din grupul cu măceșe a fost de asemenea redus.

Autorii acestui studiu au concluzionat că extractul de măceșe poate fi un supliment sigur pentru reducerea grăsimii abdominale la persoanele pre-obeze. Un alt beneficiu important este că prin reducerea acestui tip de grăsime corporală, extractul de măceșe ar putea diminua semnificativ și riscul bolilor cardiovasculare.

Cum funcționeză

Extractul folosit pentru acest studiu a conținut 0.1% tilirozidă – un compus activ major din semințele de măceșe. Cercetătorii au observat că tilirozida accelerează metabolismul grăsimilor și îmbunătățește clearance-ul de glucoză. Mai precis, inhibă acumularea de grăsimi în țesuturi și în același timp stimulează arderea grăsimilor. Tilirozida are de asemenea proprietăți anti-inflamatoare, antioxidante și antibacteriene.

Alte beneficii ale consumului de măceșe

Măceșele sunt foarte bogate în vitamina C. 100 g de măceșe uscate pot conține între 1700-2000 de mg de vitamina C, o doză extrem de mare, dacă ar fi să o comparăm cu doza de 50 mg de vitamina C regăsită în 100 g de portocale.

Datorită cantității generoase de vitamina C, suplimentele cu măceșe sunt folosite cu succes pentru stimularea sistemului imunitar, prevenirea și tratarea răcelilor.

Aceste fructe sunt de asemenea surse bune de vitaminele A, E și B-uri, calciu, fier, seleniu și mangan.

Studiile au arătat că suplimentele cu măceșe ajută de asemenea la reducerea durerilor de spate, a osteoartritei la genunchi și șold și a artritei reumatoide.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/rosehips-melt-belly-fat-naturally

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. La noi se gasesc tablete cu extract de macese?

  2. Poate dau jos ce am depus de Pasti…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.