Rugăciune de ajutor

Necazurile, încercările și probleme din viața noastră au un singur scop: acela de a ne apropia de Dumnezeu, de a reintra în comuniune cu El. Așa cum spun Sfinții Părinți, atunci când nu ne mai poate ajuta nimeni, Dumnezeu intervine în viața noastră în chip minunat și ne dăruiește mai mult decât izbăvirea din necaz: mângâiere părintească, pace în suflet, siguranță și bucurie sfântă. 

Rugăciune de Ajutor

Rugăciune de Ajutor

Cheamă-mă în ziua necazului, și eu te voi izbăvi, și mă vei preaslăvi

Prin rugăciune, omul dobândește un ajutor nu omenesc, ci divin, care aduce mult mai mult decât am cerut inițial. Cu cât mai mult se roagă cineva, cu atât mai mult i se curățește inima și mintea i se luminează. Chiar starea lui generală devine mai bună, prin aceea că Dumnezeu ia în mâinile Lui durerile noastre și risipește întristarea, grija și teama. Indiferent de situația care ne împresoară, trebuie să alergăm cu credință la Dumnezeu, ca și cum ar fi singura noastră sursă de ajutor real, ca și către Cel care pe toate le poate.

Rugăciune de ajutor către Dumnezeu

O, Dumnezeule Mare, mântuiește-mă de toate relele. O, Dumnezeule Mare, care ai hărăzit mângâiere tuturor Sfinților, hărăzește-mi-o şi mie, care ajuți și sprijini toate lucrările, ajută-mă și sprijină-mă în toate nevoile, scapă-mă de toate primejdiile, de toți dușmanii văzuți şi nevăzuți.

Doamne, norii grei ai nenorocirilor și ai supărărilor se abat asupra capului meu și întristările sfâșietoare mă copleșesc, dar mă mângâi că Tu mă iubești, și această încredințare mă încurajează. Plin(ă) de nădejde în dragostea și bunătatea Ta, nu voi lăsa să mă biruiască împotrivirile soartei, ci mă voi lupta cu curaj, căci numai cu ajutorul Tău voi reuși.

La tine, dar Preabunule Doamne, alerg și mă rog: vino grabnic și mă mântuie cu puterea Ta, cu mila Ta, precum ai mântuit și pe Petru cel ce venea pe apă; întinde-mi mâna ca și lui.

Doamne, ai milă și nu zăbovi, și primeşte cu bunătatea Ta rugăciunea mea. Apără-mă cu Harul Tău și ajută-mă sa fiu statornic în angajamentul ce-l iau față de Tine: de a da o bucată de pâine la săraci și de a mă ruga pentru cei aflați în primejdii sau suferință, și pentru mântuirea tuturor oamenilor.

Trimite Doamne binecuvântarea Ta peste dușmanii mei cunoscuți (se spune numele) și necunoscuți, și îi dreaptă-i cu gânduri bune spre mine și spre toți ai casei mele.

Tu Doamne, dorești ca omul să trăiască în unire și dragoste pe pământ. Fă-i și pe cei ce mă asupresc, mă urăsc, mă chinuiesc, ma năpăstuiesc, mă descurajează, ma desconsideră, să cunoască milostivirea Ta, și luminează-le Tu, Doamne, inima lor, și fă-o primitoare de dragoste, ca să trăim în deplină unire, cu inima curată. Și ne iartă nouă greșelile, precum și noi iertăm celor ce ne greșesc nouă.

Rugăciune de ajutor către Maica Domnului

Valuri de patimi mă împresoară. Mare necaz și strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, liniștește sufletul meu cu pacea Fiului tău și alungă deznădejdea și întristarea sufletului meu cu harul Său.
Potolește furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc și stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică, și împrăştie ceața nelegiuirilor mele de la fața mea, căci acestea mă împresoară și mă tulbură.

Tristețea m-a cuprins. Nu mai pot răbda năvălirile diavolilor. Nu am nici o apărare; nu aflu loc de refugiu, și nu am altă mângâiere decât în tine, Preasfântă Maică. O, nădejde şi apărarea tututror credincioşilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea.

Roagă-L pe dulcele Domn Iisus Hristos să aibă milă de mine și să-mi ierte păcatele pe care le-am săvârșit. O, Preasfântă Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, bunătatea ta cea plină de iubire este nesfârșită, și este cel mai mare vrăjmaş al puterilor iadului.

Luminează-mă cu lumina Fiului tău. Sufletul meu se simte sfârșit; totul îmi este greu, chiar şi rugăciunea. Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele șoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea.Topește gheața din jurul sufletului meu și încălzește-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică și Fecioară. Nu mă alunga de la fața ta, ci primește rugăciunea robului tău.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


65 comentarii

  1. DOAMNE AJUTA NU NE LASA DE IZBELISTE,,,AMIN

  2. catargiu carmen

    doamne ajuta.

  3. Doamne face-se voia Ta ! Amin!

  4. Doamne ajuta pe toata lumea si pe noi!

  5. E f aproape de noi Dumnezeu ca un Tata ne vrea cu gelozie ne iubeste fara limite primele 2 minuni mari leam vazut la24 de anii mam speriat ca a fost prea aproape si lea amplinit repede doar eu ma rugasem pt acele 2 minuni erau peste puterile omului

  6. Amin ,DOAMNE ajutama !

  7. DOAMNE AJUTANE AMIN !

  8. Doamne ajuta pe toata lumea!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.