Ai un necaz? Fă câteva metanii la Maica Domnului și vei vedea schimbarea – Părintele Iachint de la Putna

Rugăciunile făcute cu căldură către Maicii Domnului au mare putere de a îndrepta în bine cursul vieții noastre și de a schimba în bine starea noastră lăuntrică.

Părintele Iachint de la Mănăstirea Putna, știut și sub numele de „Duhovnicul Bucovinei”, o prețuia foarte mult pe Maica Domnului, și când cineva din obște avea un necaz sau o încercare, îl trimitea la icoana Maicii Domnului și-i spunea: „Du-te la Maica Domnului și fă câteva metanii, și vei vedea singur schimbarea.”

Părintele Iachint al Putnei

Părintele Iachint al Putnei

Această credință vie și intensă în ajutorul lui Dumnezeu și al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu îi determina pe Sfinții Părinți și marii duhovnici ai tuturor timpurilor să recomande celor aflați în necazuri rugăciunea, ca pe cel mai eficient leac.

În cartea „Părintele Iachint al Putnei”, apărută în anul 2009 la Editura Bizantina, se spune că Părintele era foarte avansat pe treptele rugăciunii, iar rugăciunea lui avea multă putere.

Cei care veneau la el simțeau harul care via în el și darul rugăciunii. Aceștia nici nu apucau să-și spună necazurile, că Părintele Iachint le punea mâna caldă pe cap, le făcea semnul crucii, îi binecuvânta și se ruga pentru ei, iar ei simțeau puterea rugăciunii lui.

Unui fiu duhovnicesc i-a zis să se roage cu multă stăruință și putere, și să-i spună lui Dumnezeu: “Doamne, al Tău sunt, să nu mă părăsești!”

Pe o ucenică o învăța să se roage Maicii Domnului cu rugăciunea “Cuvine-se cu adevărat” când vine de la Biserică, și să spună în continuare “Harul Domnului din Sfânta Ta casă să fie și în casa mea!

Părintele Iachint o iubea atât de mult pe Maica Domnului, încât atunci când vorbea despre ea, îi curgeau șiroaie de lacrimi din ochi. El afirma cu multă convingere:

Știu că Iisus Hristos, Căruia I-am făgăduit viața noastră este Fiu al lui Dumnezeu, dar știu că Maica Domnului nu încetează a mijloci pentru noi.

Spunea de asemenea că Rugăciunea lui Iisus este cea mai puternică rugăciune și că ea trebuie rostită mereu, fie că suntem la masă, fie că vrem să ne odihnim, fie că suntem în călătorie.

Sursă: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2014/09/17/cugetari-sfaturi-ale-parintelui-iachint-al-putnei-duhovnicul-bucovinei/.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


43 comentarii

  1. CE MINCIUNA GOGONATE-PE CARE O INGHITE TOATA LUMEA CARE NUL CUNOASTE PE ISUS.

  2. Voi face si eu asa la icoana Maicii Domnului!

  3. multumim pentru sfat

  4. Amin. Sper sa ma ajute ca am mare nevoie

  5. Mincinosule ,Dumnezeu nu are nevoie de mataniile oamenilor ,ci de credința in Dumnezeu neclintita si ne intinata

  6. De ce trebuie să jignești? Spune-ti părerea și gata! O zi buna sa ai în continuare!

  7. Este păcat sa te închini la icoane și sfinți citiți biblia și va veți convinge Domnul Sa va binecuvintez e și sa va asculte rugăciunile înălțate în numele Celui ce sa jertfit la Calvar pentru noi toți Domnul I sus singurul mijlocitor la Tatăl

    • Lasa-i pe ei in „pacatul”lor,si tu vezi de ale tale „smerito”. Pr.Arsenie Boca spunea despre voi mucarii(sectarii) ca veti merge cu Biblia in mana in iad.

    • Draga Florica noi suntem creștini ortodocși și este normal sa ne inchinam icoanelor,in Biserica noastră ortodoxa sunt icoane daca tu faci parte din vreo secta este strict problema ta.Da poate in biblia sectanta se spune acest lucru.

  8. Nu pot spune decat at atat: . Doamne ajuta-ne.

  9. Dacă, tu, nu te ajuți, nici D-zeu, nu te ajută !!!!….de asta, în afară de icoane, moaște, etc, ați auzit ????!!!!!….

  10. Doamne ce tâmpenie. Cum poți spune Florica că e păcat să te închini la icoane.? Faci parte din vreo sectă.?

  11. Foarte adevarat. Am simtit asta.

  12. In biblia noastra si a voastra ca ie la fel scrue ,,,..sa va inchinati lui Dumnezeu in duh si adevar adica i. Duhul cirmuiti de duhul nu de firea paminteasca ,si inchinarea voadtra sa nu fie in inchinarea la chipuri cioplita facute de miini omenesti si nici la icoane si nici la chipuri cioplite ci lui Dumnezeu.inima si gindul sa va fie indreptate spre Dumnezeu caci de acolo va vine izbăvirea si raspunsul ,credinta sa va fie neintinata cu lucrurile pamintesti cu sa fue o credinta vie care vine din ceruri de la Dumnezeu , Amin

  13. In biblie scrie sa nu ne inchinam la idoli la chipuri cioplite si la icoane ,ci in duh si adevar ,scrie ,,trage usa dupa tine si inchide usa dupa tine si acolo spunei Domnului tot necazul tau si apasarea in taina si iel iti va radpunde don locasul lui de sus ,Amin

  14. Isus a spus sa va inchinati mie ,spunetimi unde scrie in biblie sa te inchina la Maria la mama lui isus ??iel a spus ca mama mea si tatal meu sint toti aceia care fac voia tatalui meu,isus a spus eu sunt usa oilor ,adevarul si viata ,cine crede si intra prin mine va fi mintuit ,na spus ca Maria mintuieste …ati inteles ,scrie ca multi se ratacesc ,,si cred erezii nimicitoare,,, pentru ca nu cerceteaza scripurile si nu cugeta asupra iei zi si noapte ..Amin

  15. Mincinosii ,curvari criminalii preacurvarii inchinatorii la idoli si cei ce duc pe altii in ratacire ,si nici iei nu cred cu mai de graba ii face si pe altii sa pacatuiasca si nui lada ni ci pe altii sa fie mintuiti ,vor merge in iad in pucioasa vesnica pentru tot deauna ,asa scrie in biblia noastra si a voastra ,asai ??

  16. Aia sint popii care ii invata pe altii o alta evanghelia formata de iei ,aiiii citi popi o sa fie in iad daca nu se pocaiesc,,,,,….

  17. In biblie scrie cu necazurile noastre sa-i spunem lui Dumnezeu !

  18. DUMNEZEU SPUNE LA .ISAIA. . IATA EU NU POT FI GOLIT DE PUTERE SI CINE SE VA RUGA MIE EU I-L VOI AJUTA ,DAR CINE SE VA RUGA PAMANTENILOR , PAMANTENII I-I VOR AJUTA . DAR CE PUTERE ARE UN PAMANTEAN CARE PIERE CA SI FIRUL DE IARBA . DUMNEZEU NU ESTE OM ,CE SPUNE ESTE ADEVARAT . VOI CREDETI CA DUMNEZEU A MINTIT ? S-AU CREDETI CA DUMNEZEU A PLECAT IN CONCEDIU ? SI A LASAT PUTEREA PE MANA PAMANTENILOR ? MAI CITITI BIBLIA PAMANTENILOR

  19. Mult ajuta rugaciunea catre Maica Domnului ! Pentru ca Hristos o cinsteste pe mama Sa.

  20. Doamne ajută-ne și ne ferește de cel rău

  21. Are nevoie de un barbier bun.

  22. Maicuta Domnului este mijlocitoare noastra catre Fiul Sfant !

  23. DOAMNE DOAMNE ….ne-a daruit liber arbitru sa fim liberi in actiunile noastre , cind avem o problema este pentru ca undeva am gresit si doar noi putem indrepta prin iertare, iubire si recunostina si atunci energia se purifica in aura , totul este in inima noastra , mintea ne pacaleste , multumesc ! MEREU SA MULTUMIM LUI DUMNEZEU sa FIM RECUNOASCATORI PENTRU TOATE SI TOT !!!

  24. Amin înseamnă ,asa sa fie sau asa este pentru care nu stiti

  25. Mai inchis orbece,teo sunat altcineva ca mie im spune pe telefon tot ,si cid ie inchis telefonul la tine io te aud si te vad tot ,io am acces la programul

  26. Sf apostol si evanghelist Luca a pictat primul icoana Maicii Domnului caruia i se spune Povatuitoarea. Despre ce idoli vorbiti mai fratilor ?! Habar n aveti ce sunt idolii ?! V a intunecat mintea satana. Vai de lumes asta. Cititi Crezul si vedeti ce inseamna simbolul credintei ortodoxe. Este credina transmisa de la apostolii dlui Iisus. Ce vreti mai mult de atat ? Dar nu trebuie sa credeti si sa faceti ce fac ortodoxii, nu va obliga nimeni. Nu mergem din poarta in poarta cu fel de fel de carticele si pliante si nu convingem pe nimeni sa treaca la ortodoxie. Ea are 2000 de ani decand este propovaduita. N avem nevoie de explicatii biblice si nici nu dam la altii explicatii. Tineti va parerea voastra despre Maicuta Domnului si lasati ne pe noi sa i slavim numele ca Mireasa a Cerului si Maica noastra a tuturor, sa l slavim pe Fiul Ceresc dl nostru IISUS HRISTOS pe sf Duh Domnul si pe Tatal Ceresc impreuna cu cetele celor fara de trup si impreuna cu toti sfintii. Asa sa ne ajute Dumnezeu. Nu va mai bateti cu pumnii in piept ca voi stiti adevarul ! Cine nu va lasa sa credeti cum si in cine credeti voi ? Noi nu va acuzam si nici nu va obligam sa faceti ce facem noi. Dar daca insistati sa acuzati si sa va exprimati atat de acid la adresa „catorva” sute de milioane de crestini ortodoxi va putem spune cam asa. „Piei, inapoia mea satana” sau” plecati de la mine blestematilor ” Faceti ce vreti cu viata si cu sufletul vostru. Pentru rugaciunile Maicii Tale si a tuturor sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase miluieste ne pe noi pacatosii !

  27. Imainte de a merge la culcare sa citim paraclisul Maicii Domnului si sa cerem iertare pentru pacatele pe care le am facut in timpul zilei si sa ne ocroteasca de ispite, si ” SA SURPE CU DREAPTA SA CEA STAPANITOARE SI ATOTPUTERNICA PE CEI CE SE LUPTA CU NOI, PE CEI AFLATI IN SCARBE SA I AJUTE SI SA DEZLEGE DE PACATE PE CEI CE DE ROAGA EI CA TOATE LE POATE CATE LE VOIESTE „.N buna tuturor !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]