De ce e supărată Maica Domnului pe noi

Maica Domnului e supărată pe acei care nu-i cer nimic. Este o enorm de mare greșeală să nu-i ceri nimic, spunea Părintele Arsenie Papacioc într-o cuvântare la Praznicul Adormirii Maicii Domnului din anul 2005.

Maica Domnului este numită Împărăteasa cerului și a pământului, după cum zice în psalmi: „Stătut-a împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și prea înfrumusețată.” (Psalmul 44, 11)

Maica Domnului

Maica Domnului

Deși este mai cinstită decât heruvimii și mai mărită decât serafimii, Maica Domnului este cea mai smerită dintre pământeni, și ea nu se depărtează niciodată de lângă noi. „Maicii Domnului îi place să stea la căpătâiul dureroșilor, la căpătâiul suferinzilor, deși stăpânește întreg cerul și pământul”, spunea Părintele Arsenie Papacioc.

Ea suferă tot timpul împreună cu cei ce suferă, și pentru cei care nu se pocăiesc. Cea mai mare durere a ei este lipsa noastră de iubire față de Fiul ei, și lipsa noastră de pocăință pentru păcatele pe care le săvârșim. Căci păcatele noastre bat cuie în palmele și picioarele Domnului Hristos, și totodată înfing sabie în sufletul Maicii Domnului.

Dacă o iubim pe Maica Domnului – care merită toată iubirea și cinstirea noastră, putem alunga întristarea ei schimbându-ne viața. Iată ce frumos spune despre aceasta Arhimandritul Vasilios Bacoianis în cartea sa „Viața Maicii Domnului”:

Dacă o iubim pe Maica Domnului cu adevărat, să o bucurăm.
Să retezăm de dragul ei, păcatul.
Să nu păcătuim nici cu cuvântul, nici cu lucrul și nici cu gândul.
Să ne închinăm pe noi binelui, virtuții, după cum ea a făcut.
Astfel, și numai astfel, ne arătăm dragostea pentru Maica Domnului, credința și evlavia noastră.”

Părintele Arsenie Papacioc recomanda de asemenea tuturor să aibă sau să-și construiască o relație de inimă cu Maica Domnului, prin rugăciune. O putem chema, și trebuie să o chemăm zilnic în rugăciune: Maica Domnului, nu mă lăsa!

Ea este la dispoziția fiecărui creștin, spunea părintele Arsenie. „Cât poate Dumnezeu cu puterea, poate și Maica Domnului cu rugăciunea! Nu există o rugăciune cât de mică, trăită, să nu te audă Maica Domnului, să nu coboare.”

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


12 comentarii

  1. Nu vä ajung banii, ce vä dau säracii oameni, mai vreti sä si-i speriati?? Auzi, ce nerusinare!!!! Unde-i „maica” Domnului? Si chiar dacä ar träi, de ce ar fi supäratä???? DUMNEZEUL vä iubeste, in cer nu e nimeni supärat! Domnul si-a dat viata pentru noi, asa de mult ne iubeste, iar Tatäl nostru ceresc ne asteaptä cu bratele intinse, cäci ne-a iertat in Fiul säu, si ne iubeste!!Suntem liberi!!!! De ce vä place sä fiti sclavi? Sclavii popilor nerusinati si mincinosi!!!!!?

  2. Pentru ca nu mai credem in dumnezeu, credem numai cand avem necazuri.

  3. Iartane maicuta sfinta pe noi pacatosi daca poti…

  4. Ajutane maica sfanta sa fim mai buni

  5. Pt că toţi se roagă dar niciunul crede ,lumea a devenit rea ,egoistă ,invidioasă ,ne gândim numai cum să facem bani să stăm bine …….

  6. Așa este deasa nici nu primesc ajutor pentru ca nu se roagă cui trebuie, de aceea trebuie să ne rugăm doar lui Dumnezeu doar El asculta ruga noastră

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.