Pentru cei care nu cred în sfinți – dovezi biblice

„Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine, va face și el lucrările pe care le fac Eu, și mai mari decât acestea va face, pentru că Eu mă duc la Tatăl.

Și orice veți cere în numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul. Dacă veți cere ceva în numele Meu, Eu voi face.” (Ioan 14, 12-14)

Pentru Cei Care Nu Cred în Sfinți - Dovezi Biblice

Pentru Cei Care Nu Cred în Sfinți – Dovezi Biblice

Iată cât de cuprinzător și edificator este cuvântul acesta rostit de Mântuitorul după Înălțarea Sa la cer. Hristos Domnul le-a promis ucenicilor Săi, viitori apostoli, că după ce se va sui la cer și va ședea de-a dreapta Tatălui, le va trimite un alt „Mângâietor”, adică pe Duhul Sfânt, sau Duhul Adevărului, care îi va învăța pe ei toate și le va da putere să facă lucruri minunate.

Toate vindecările și minunile pe care sfinții le fac, sunt săvârșite în numele Domnului, și spre slava numelui Său.

„În numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi, șerpi vor lua în mână, și chiar ceva dătător de moarte de vor bea, nu-i va vătăma; peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși.“ (Marcu 16, 17-18)

Sfântul Apostol Petru, după ce a fost “îmbrăcat de sus cu puterea Duhului Sfânt” a tămăduit un olog din naștere care zăcea în templu și cerea milostenie. Petru i-a zis acestuia:

Argint și aur n-am. Dar ce am, îți dau: în numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, scoală-te și umblă! Și apucându-l de mâna dreaptă, l-a ridicat și îndată gleznele și tălpile picioarelor lui s-au întărit. Și sărind, a stat în picioare și umbla. Și tot poporul l-a văzut umblând și lăudând pe Dumnezeu.” (Faptele Sfinților Apostoli 3, 6-9)

Sfinții au puterea de a săvârși minuni pentru că sunt purtători de Duh Sfânt. Aceștia și-au sfințit viața și încă trupurile lor au rămas întregi sau neputrezite după moarte, devenind făcătoare de minuni și izvorâtoare de mir. Ei stau în ceruri aproape de Hristos, și mijlocesc pururea pentru noi.

„Unde sunt Eu, acolo va fi și slujitorul Meu”, a spus Mântuitorul, referindu-se la toți cei care și-au închinat viața slujirii Lui. (Ioan 12, 26)

Același Duh Sfânt, pe care sfinții l-au dobândit prin multă osteneală și priveghere lăuntrică îl cerem și noi când rostim rugăciunile începătoare și zicem:

„Împărate Ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, Care pretutindenea ești, și pe toate le împlinești, vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și te sălășluiește întru noi, și ne curățește de toată întinăciunea, și mântuiește Bunule, sufletele noastre”.

Poate că noi nu suntem vrednici să primim daruri de a face minuni, însă cerem să vină peste noi Duhul Sfânt pentru a ne curăți, a ne lumina și înțelepți, și mai ales pentru a ne întări în lupta noastră împotriva patimilor.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]